Kijutott az Eb-re a junior válogatott

spigott - 2017. március 19. 7:41

Második selejtezőjét is simán nyerte, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kijutott az eb-re a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női junior kézilabda válogatott.

A házigazda macedónok elleni tizenöt gólos sikert követően Feröer-szigetek együttese ellen lépett pályára szombaton este a magyar női junior kézilabda válogatott az Európa-bajnoki selejtező második csoportmérkőzésén. Ugyan együttesünk ellenfele simán nyerte első mérkőzését, egyértelműen a mieink voltak az összecsapás esélyesei, s a két dunaújvárosi játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar csapat már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát.

Klujber Katrin tizenkét gólig jutott! (kép: DO-archív)

Fiataljaink harminc percnyi játékot követően ugyanis már 20-10-re vezettek, s a folytatásban sem adtak esélyt ellenfelüknek, hiszen tetemes előnyük tudatában sem vettek vissza a tempóból. A térfélcsere utáni időszakot ugyanis 21-6-ra, míg a mérkőzést végül 41-16-re nyerte a Hajdu-csapat, mely az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kijutott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságra. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tehetségei közül ezúttal Klujber Katrin volt igazán elemében, s összesen tizenkét gólig jutott, míg Hornyák Bernadett három találattal vette ki a részét a továbbjutást jelentő győzelemből.

Magyarország – Feröer-szigetek 41-16 (20-10)

Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 5, Giricz, Háfra 4, Hornyák B. 3, Klujber 12, Márton 3, Pásztor 1, Román 1, Sallai 4, Szabó K. 4, Tóvizi 4. Szövetségi edző: Hajdu János.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.