Dunaújváros Hetilap

Megyénkben is razziázik a NAV

doszerk - 2017. március 20. 13:20

A nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében  - köztük Fejérben is - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból.

 A tájékoztatás szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig a fővárosi nagyobb piacokon, kiemelten a Lehel piacon fokozottan ellenőrzik a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

Az adóhivatal Fejér megye területén fokozottan ellenőrzi a személyszállítási szolgáltatást végzőket március 20-24. között, az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére.

Veszprém megyében az operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei kiemelten vizsgálják a január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört március 20-24-ig. Az online pénztárgép jogszerű használatának, illetve a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl sor kerülhet az alkalmazottak bejelentésének ellenőrzésére is. Érintettek a gépjármű-javításban és karbantartásban, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelemben, a motorkerékpár, alkatrész kereskedelemben és javításban tevékenykedők.

Zala megyében a NAV munkatársai március 20-tól egy hétig fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

Heves megyében az operatív adóellenőrök a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, illetve a nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgálják, március 20-án Gyöngyösön, március 21-én Vámosgyörkön, március 22-én Hatvanban, Petőfibányán, március 23-án Parádon, március 24-én pedig Egerben.

Pest megyében március 23-án Inárcson az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó, teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez a NAV.

-OPH-

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.