Dunaújváros Hetilap

Összefogással egy hihetetlen gyógyulásért

Vass Ádám - 2017. március 29. 14:57

Helyrehozták a begyulladt máját, a két áttét közül az egyik már teljesen eltűnt, így nagy reményekkel várja a kínai gyógykezelésének folytatását Pecsét István, amelyre április végén kerülhet sor.

Tavaly november 20-án érkezett haza Pecsét István a kínai gyógykezeléséről, mert a transzplantált mája begyulladt. Annak érdekében, hogy a máj kilökődését megállítsák és helyrehozzák, gyógyszeres kezelést kapott. A kontrollvizsgálatok kimutatták, hogy a kezdeti stagnálást követően az értékek elkezdtek normalizálódni, a februári CT vizsgálat pedig megerősítette, hogy a két áttét közül az egyik teljesen eltűnt. Pecsét Istvántól állapota felől érdeklődtünk.

- Egy áttét úgy tűnt el a Kínában töltött öt hónap alatt, hogy két és fél centiméter átmérőjű volt, míg a másik, ami szintén ekkora volt, összezsugorodott egy centire. Itthon ezekkel semmit nem tudtak kezdeni, de külföldön is az ilyen szintű betegségeknél már nagyon nehezen beszélnek gyógyulásról, inkább csak szinten tartásról vagy stabilizálódásról.

Ennek ellenére István gyógyulása szépen halad előre és úgy tűnik, teljesen el tudják tüntetni az áttéteket. A kínai orvosokkal már megtörtént az egyeztetés, így április végén újra Guangzhouba utazik, hogy befejezzék a kezelést.

- Hétfőn voltam az onkológusomnál is, aki biztatónak találta az eredményeket és támogatta az utazást, hogy befejeződhessen a gyógykezelés. Utána úgy szeretnék visszajönni, hogy már teljesen gyógyult vagyok. Már csak egy áttéttel kell foglalkozni, ami szerencsére sokat zsugorodott tavaly óta, így némileg könnyebb dolgom lesz, de hasonlóan öt-hat hónapig fog tartani.

Az adománygyűjtést azóta is folytatják Pecsét István gyógykezelésére (az utazásra, a kint tartózkodásra, a vízumra, orvosi vizsgálatokra).

- Az önkormányzat továbbra is figyelemmel kíséri a sorsomat és mindenben támogatnak. Cserna Gábor polgármester személyesen is felköszöntött a harmincadik születésnapomon. Ahhoz, hogy magabiztosan útnak lehessen indulni, még másfél-két millió forint szükséges, elsősorban a szállás miatt, hiszen nem lehet tudni, hogy fél év lesz belőle, vagy csak négy hónap. Felmerülhetnek olyan költségek, amikkel nem lehet számolni, de már láttuk tavaly, hogy milyen váratlan kiadásokra lehet számítani, így ki tudtam számítani a szükséges összeget.

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.