Dunaújváros Hetilap

Közel 580 millió forint

doszerk - 2017. március 31. 8:50

Bölcsőde-felújításra közel háromszázmillió, óvoda-fejlesztése kétszáznyolcvan millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros. Megújul a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde és az az Aprók Háza Tagóvoda valamint a Napsugár Tagóvoda is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 296,26 millió forint, valamint az óvoda-fejlesztés megvalósításához 280,74 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a város egyik legnagyobb bölcsődéje, a Béke városrészi Makk Marci bölcsőde újulhat meg idén nyáron, valamint az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrész) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrész) épületét is korszerűsítik.

A munkálatok során felújítják a mintegy harminc éves bölcsődei épület homlokzatát, tetőszerkezetét, padlóburkolatát, új ablakokat és ajtókat szerelnek fel, továbbá akadálymentes közlekedést alakítanak ki, és korszerűsítik a gépészeti rendszereket. A támogatás lehetőséget teremt a bölcsőde eszközparkjának felújítására is, így tulajdonképpen kívül-belül teljesen megújulhat az intézmény. Új aszfaltburkolatot alakítottak ki az épület gazdasági bejáratánál, a folytatásban pedig a bölcsőde körüli járdát újítják fel teljes hosszában. Létrehoznak új játszóteret a Tavasz utca felőli füves területen, amelyet a jövőben körbe fognak keríteni.

A 2017. június 01-től kezdődő felújítás idejére kiköltöznek a gyermekek a bölcsőde épületéből, de az ellátásukat ezen idő alatt is teljes mértékben biztosítják, melyben segíti őket a Dunaújvárosi Óvoda is, hiszen a gyermekek többségének a Duna-parti Tagóvodában (Batsányi u.2-4.) biztosítanak helyet ideiglenesen. Szeptembertől pedig már egy megújult, megszépült bölcsődébe térhetnek vissza.

Mindeközben az Aprók Háza Tagóvodában is végeznek felújítási munkálatokat, melynek a kezdete 2017. május 2. Az Aprók Háza gyermekeit április végétől a felújítási munkálatok idejére a Szivárvány Tagóvoda (Bóna István u. 7.) illetve az Eszterlánc Tagóvoda (Gábor Dénes u. 7.) fogadja. A Napsugár Tagóvodában 2017. június elsején kezdődik a felújítás, és a gyermekek a Béke városrészi Százszorszép Tagóvodában (Lajos király krt. 31.) és a Bóbita Tagóvodában (Földes Ferenc liget 1.) lesznek a munkálatok befejeztéig.

A beruházás figyelembe veszi a jövőben várható szükségleteket, a gyermekek ellátásának minőségi feltételeinek javítását, a mai kor elvárásainak megfelelő környezet kialakítását. Az adott intézmények pedagógusai valamennyi érintett szülőt tájékoztatják a felmerülő változásokkal kapcsolatban, és kérik együttműködésüket.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.