Dunaújváros Hetilap

A megye új díszpolgárai

Molnár Emese - 2017. április 30. 15:48

A megyenapi ünnepséget idén Móron rendezték meg, amelyen a Fejér Megyei Önkormányzat több díjat adott át azon személyeknek, akik kimagasló munkát végeztek a megyében. A Terstyánszky Ödön Díjat Csepecz Ferenc vehette át, Fejér megye labdarúgó sportjának fejlődéséért, kimagasló sporttevékenységének elismeréseként.

Az ünnepségen dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke a rendezvény jelentőségéről beszélt.

- Megyenapjaink kimondott célja az, hogy ezen alkalmakkor Fejér olyan tájaira, településeire irányítsa rá a másutt élők figyelmét, amelyek megtett útjuk, feltárt kincseik, lehetőségeik kiaknázása révén például szolgálhatnak a jövőépítésben. Megyénknek számos olyan része van, ahol az elmúlt évek fejlesztései akár a gazdaság versenyképessége, akár az életminőség terén óriási pozitív változásokat hoztak, Megyenapunk igyekszik hát ezeket is a lehető legjobban érzékeltetni- mondta dr. Molnár Krisztián.

A köszöntők után több elismerést és díjat adtak át azon személyeket, akik a megyében kimagasló munkát végeztek.

Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címben részesült Fejér megye és azon belül Székesfehérvár Megyei Jogú Város gazdaságának fejlődéséért végzett fáradhatatlan közéleti munkája elismeréseként Balsay István.

Szintén Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címben részesült a Fejér megyében élők érdekében végzett áldozatos lelkipásztori munkája, példamutató emberi magatartása elismeréseként. Bogárdi Szabó István, református püspök.

Dr. Berzsenyi Zoltán Díjban részesült:

Dr. Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a Fejér megyei egészségügyi ellátás szervezésében vállalt kiemelkedő, áldozatos vezetői munkája elismeréseként.

Dr. Mikola József, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főorvosa az egészséges életmód népszerűsítéséért, a magyar egészségügyben a gyógyítás és megelőzés területein végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

Fekete János Díjban részesült:

Unger József, Fejér megye lakossága szolgálatában az informatika területén végzett fáradhatatlan közszolgálati munkássága elismeréseként.

Hollósiné Heidinger Rozália, két évtizedes, példamutató közszolgálati munkája elismeréseként.

Gróf Klebelsberg Kuno Díjban részesült:

Bányai György, az oktatás területén a tanulók nevelésében hosszú ideje kimagasló szakmai és vezetői munkája elismeréseként.

Dr. Vizi László Tamás, a felsőoktatás területén a hallgatók oktatásában vállalt kimagasló oktatói, oktatásszervezői és vezetői munkája elismeréseként.

Marosi Arnold díjban részesült:

Jávor Géza, a Magyar Óceánátrepülési Emlékbizottság szervezőjeként az óceán átrepülésének évfordulójára épült helytörténeti emlékhely kialakításáért végzett példaértékű önkéntes munkájáért.

Salgói János, a helytörténeti értékek, emlékek megőrzéséért végzett áldozatos tevékenységéért.

Németh László Díjban részesült:

Bokros Ilona, Fejér megyében a korszerű és eredményes oktatás-nevelés megvalósításában végzett kiemelkedő munkájáért.

Csonka Károlyné, a nevelés területén végzett több évtizedes, példamutató pedagógusi életműve és vezetői munkássága elismeréseként.

Dr. Paulikovics Elemér Díjban részesült:

Kovács Sipeki Dávid, a betegszállítás területén végzett kiemelkedő munkája, példamutató emberi magatartása elismeréseként.

a Sárbogárdi Mentőállomás Kollektívájának, a Fejér megye lakossága érdekében a sürgősségi betegellátásban nyújtott kiemelkedő munkája elismeréseként.

Pápay Ágoston Díjban részesült:

Mahlerné Köfner Anikó, az autizmussal élő gyermekek szakszerű közoktatási ellátása és családjaik segítése érdekében végzett kimagasló szakmai munkájáért.

Radics Ferenc, (posztumusz)a rászorulók iránti elkötelezettséggel végzett szakmai munkája, közösségi szerepvállalása elismeréseként.

Salamon Lajos Díjban részesült:

Dr. Bárdos Zoltán, a Fejér megye lakosságának biztonsága, közrendje, köz- és vagyonbiztonsága, valamint a katasztrófa elhárítás érdekében kifejtett színvonalas munkája, közösségi tevékenysége elismeréseként.

Ivanics Dénes, a katasztrófa elhárítás területén hosszú ideje végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

Széchenyi Viktor Díjban részesült:

Erwin Schmuck, az ipar és kereskedelem területén elért kiemelkedő megyei fejlesztési tevékenysége elismeréseként.

Pusztaszabolcsi Agrár Zrt., több évtizedes kiemelkedő cégalapítói és - vezetői munkája, innovatív szellemisége elismeréseként.

Terstyánszky Ödön Díjban részesült:

Csepecz Ferenc, Fejér megye labdarúgó sportjának fejlődéséért, kimagasló sporttevékenységének elismeréseként.

Kassai Flórián, Fejér megye hírnevét öregbítő sporteredményei és kiemelkedő sporttevékenysége elismeréseként.

Vörösmarty Mihály Díjban részesült:

Juhász Zsófia, Fejér megye kulturális öröksége és néphagyományai megőrzése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő munkája, példamutató közösségteremtő tevékenysége elismeréseként.

A Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör,Fejér megye kulturális életében két évtizedes értékteremtő kulturális tevékenysége elismeréseként.

Wekerle Sándor Díjban részesült:

Blaumann Helga, a német nemzetiségi kultúra és hagyományok ápolásáért és a nemzetiségi jogok védelméért végzett két évtizedes munkája elismeréseként.

Borbély Tiborné, a horvát nemzetiségi kultúra hagyományainak megőrzése érdekében végzett fáradhatatlan munkássága elismeréseként.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.