Fontos meccs előtt a Kohász

spigott - 2017. április 21. 7:58

A Kisvárda elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnokság küzdelmeit szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a Vác elleni legutóbbi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely egyik legnagyobb riválisa elleni sikerével erősítette meg negyedik helyét a bajnoki tabellán. A két héttel ezelőtti összecsapás után pár nap pihenőt kaptak kézilabdázóink, akik a tövid pauzát követően újra munkába álltak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az előttük álló fontos feladatokra. A napi gyakorlások mellett egy edzőmérkőzés is belefért a programba, amire szüksége is volt a csapatnak, hiszen így a kényszerű bajnoki szünetben is volt lehetőség a különböző játékelemek finomítására.

Arra, hogy miként sikerült formában maradnia együttesünknek, szombaton kaphatunk választ, mivel este hat órától a tabella tizenegyedik helyén álló Kisvárda látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba. Amennyiben a két csapat helyezését nézzük, úgy meglehetősen egyértelmű, hogy a mieink számítanak az esélyesebbnek, mert az eddig eltelt tizenkilenc fordulóban tizenöt ponttal többet gyűjtöttek, mint hétvégi vetélytársuk, melyet idegenben is meglehetősen simán, 37-28-ra győztek le Kovács Annáék.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzés várna a Kohász kézilabdázóira, ugyanis a tavaszi szezonra alaposan összekapta magát a kisvárdai egylet, mely ugyan az előző fordulóban kikapott a Vác csapatától, ám a közelmúltban Érden tudott döntetlent elérni, s abban biztosak lehetünk, hogy volt vezetőedzőnk, a jelenleg szakmai igazgatóként meccselő Mátéfi Eszter alaposan felkészíti a vendégeket csapatunk játékosaiból és várható taktikájából.

Nem vár könnyű meccset a DKKA vezetőedzője, György László sem, aki ezzel együtt bízik abban, hogy ezúttal is sikerül itthon tartani a két bajnoki pontot.
"Mint minden meccset, úgy természetesen a szombatit is meg szeretnénk nyerni, de egyáltalán nem számítok könnyű csatára, s hatalmas hibát követ el az, aki a tabellára pillantva azt gondolja, hogy ez egy sima mérkőzésnek ígérkezik. A Kisvárda jelentősen megerősödött a közelmúltban, figyelemre méltó eredményeket is el tudott érni, elég csak az érdi döntetlenjükre gondolni. Meg kell majd dolgoznunk a remélt két pontért, de már a héten is sokat tettünk azért, hogy a lehető legjobban felkészüljünk ellenfelünkből. Kisebb betegségek akadnak ugyan, s Molnár Beatrix játéka is erősen kérdéses, de mindenki másra számíthatunk, elszántan, a sikerben bízva várjuk a szombat esti hazai összecsapást" – fogalmazott a DKKA csapatának szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.