Dunaújváros Hetilap

Indul a Közbiztonsági Rendezvénysorozat

Vass Ádám - 2017. április 20. 14:23

Huszadik alkalommal rendezik meg városunkban a Közbiztonsági Rendezvénysorozatot, mely során a helyi rendvédelmi szervek közös programokkal várják az érdeklődőket és a lakókat egészen június elejéig.

A tűzoltóktól a rendőrökig, a vöröskereszt munkatársaitól a mentősökig mindenki részt vesz a program lebonyolításában. Cserna Gábor polgármester elmondta, ezekkel a programokkal Dunaújváros lakóit és az érdeklődőket közelebb tudják hozni a közbiztonságot szolgáló szervekhez, megismerhetik a rendvédelmi szervek tevékenységeit, munkáját, és egy valódi párbeszéd tud kialakulni a felek között. A rendezvény sikeres lebonyolításához az önkormányzat 1,6 millió forinttal járult hozzá.

A Közbiztonsági rendezvénysorozat részletes programjairól Orosz Csaba tűzoltóparancsnok számolt be. A rendezvény egyik célja részben a rendvédelmi területen dolgozók ünneplése, amellyel igyekeznek megköszönni egész éves, vagy akár évtizedes helytállásukat, készenlétüket, ezért családi napokat és különböző versenyeket is rendeznek nekik. A legnagyobb programok azonban a város és környék lakóiknak szólnak, elsősorban a fiatalabb korosztályt megszólítva. Ennek egyik nagy sikere volt a tavalyi tűzoltókiállítás, a Szent Flórián katonái című tárlat a múzeumban, mely 1700 látogatót vonzott és idén egy rendészeti kiállítással folytatódik, aminek április 21-én 13 órakor lesz a megnyitója. Fontosnak tartják, hogy olyan programok legyenek, amik a város polgárait közelebb hozza a rendvédelemhez, és amik egyben oktató jellegűek is.

A legnagyobb vállalás a harmadik újraélesztési Guinness-rekordkísérlet lesz, mely során 264 órán keresztül próbálják "életben tartani" az ambu babát a résztvevők a moziban, illetve a mozi előtti téren. Ehhez diákok segítségét is kérik, de mellettük minden érdeklődőt szívesen várnak, aki szeretne részese lenni az életmentő rekordkísérletnek. A maratoni vállalás május 16-án veszi kezdetét és tizenegy nappal később a Családi Hétvége szombati napján, május 27-én a Parázs Varázs ünnepi tűzgyújtása előtt ér véget.

Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője szerint a Közbiztonsági rendezvénysorozat segíti az együttműködést a rendvédelmi szervek közt és jól bemutatja ezen szerveknek a munkáját a város lakóinak is. Ezeken a programokon több olyan technikát és eszközt is bemutatnak, amit a gyerekek is kipróbálhatnak, közelebbről is megismerkedhetnek velük.

Május 12-én rendezik meg a Mentők nyílt napját. Reszegi Imre, a helyi mentőállomás vezetője elmondta, fontos, hogy közelebb tudják vinni a mentőszolgálat dolgozóinak zárt közösségét a lakossághoz, főleg a gyerekekhez játékosabb formában is, hogy bizalommal forduljanak a bajban a mentőszolgálat dolgozóihoz.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének vezetője és csapata balesetek rekonstruálásával, elsősegélynyújtó feladatokkal és hasonló helyzetek szimulálásával készülnek a hónapban. Mint mondta, az ehhez hasonló rendezvények is hozzájárulnak ahhoz, hogy a régióban szinte egyedülálló az összetartás és az együttműködés a rendvédelmi szervek közt, és ez eredményesebb munkához is vezet.

 

A több héten át tartó rendezvénysorozat szinte minden napjára jut a fentieken kívül is egy-egy nagyobb érdeklődésre számon tartott esemény, többek közt a társasházak tűzvédelmi fóruma április 28-án, a tűzoltók lépcsőfutó versenye május 24-én, a gyermeknapi rendvédelmi bemutató, vagy a Pentele autóvadász kupa.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.