Kovács Zsófia remekelt az Európa-bajnokságon

doszerk - 2017. április 20. 20:29

Ugrásban és felemás korláton, valamint egyéni összetettben is bejutott a kolozsvári Európa-bajnokság döntőibe a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia. A dunaújvárosi kiválóság felemás korláton az ötödik, ugrásban a hatodik, míg egyéni összetettben a második legjobb eredményt érte el a mai versenynapon.

Kolozsváron rendezik meg szerdától vasárnapig a tornászok Európa-bajnokságát, melyen a Dunaferr SE két válogatott versenyzőjének, Kovács Zsófiának és Jakab Noéminek is szurkolhatnak a sportág kedvelői. A kontinensviadal mai napján rendezték a női selejtezőt, melyen eldőlt, hogy az egyéni versenyszámok mellett kik lesznek azok, akik bejutnak az egyéni összetett viadal döntőibe, s mi természetesen abban reménykedtünk, hogy a nemzetközi mezőnyben újon Jakab Noémi tisztes helytállása mellett Kovács Zsófia több döntős helyezésének is örülhetünk majd.
A dunaújvárosi tornászok alaposan ki is tettek magukért, ugyanis Jakab Noémi hiába nem jutott döntőbe egyik szeren sem, a négyfős magyar válogatott harmadik legjobb versenyzője volt ma, így a szövetségi kapitány mellett elégedett lehetett teljesítményével Trenka János, a Dunaferr SE edzője is. Kovács Zsófi viszont szenzációsan versenyzett ma délután, hiszen felemás korláton az ötödik, ugrásban a hatodik helyen jutott be a fináléba, míg egyéni összetettben a szenzációs második helyet érte el a selejtezőben, így természetesen itt is jó esélyekkel várhatja a döntő küzdelmeit.

Érthetően elégedett volt a dunaújvárosi olimpikon teljesítményével Trenka János edző is, akit sikerült elérnünk a selejtező után, s mint azt elmondta, Zsófi nagyon szépen, összeszedetten versenyzett a mai nap folyamán.
"Kiegyensúlyozottan versenyzett, jól összpontosított a gyakorlatokra, jó kedvvel, vidáman és bátran vágott neki a gyakorlatoknak. Korláton kezdtünk, itt ötödikként jutott tovább, majd jött a gerenda, s bár ezt a gyakorlatot is szépen, stabilan elvégezte, ennek hivatalos eredményét még nem tudjuk. Ezt követte a talaj, s ugye mi nem vagyunk specialistái ennek a szernek, de itt is szépen megcsinálta, amit kellett. Az utolsó szer az ugrás volt, itt a hatodikként jutott tovább a döntőbe, ami szintén szép eredmény. Egyéni összetettben elért második helye kiválónak mondható, most is nagyon örülünk neki, de a holnapi finálé számít igazán" – fogalmazott Trenka János, akitől megtudtuk azt is, hogy bízott azért abban, hogy Zsófi bejut az egyéni összetett fináléjába, de ilyen jó eredményre azért ő sem számított. Persze ez még csak a kvalifikáció volt, vagyis a holnapi döntőben újabb remek gyakorlatokra lesz szükség a Dunaferr SE kiválóságától, ám a szakvezetés bízik abban, hogy versenyzőnknek sikerül megőriznie jó formáját, s akkor még a dobogós helyezés sem elképzelhetetlen.

Képek: DO-archív

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.