Rajtra készen a röplabdázók

Szárszó Lajos - 2017. április 19. 18:00

Négy egyesület, köztük a Dunaferr SE ad játékosokat a magyar U19-es röplabda válogatottnak, mely már a kontinensviadal helyszínén várja a szombati rajtot.

Szombaton kezdődik Győrben és a szlovákiai Púchovban a férfi U19-es Európa-bajnokság. A fiúk több, mint két hete Dunaújvárosban kezdték meg a felkészülést, ezt követően átruccantak a szlovákiai Púchovba, majd a húsvét hétfői pihenőnap után megérkeztek Győrbe, az Európa bajnokság magyar helyszínére. A Tomanóczy Tibor által irányított magyar válogatott a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában szombaton Belgium ellen kezdi meg a küzdelmeket. A helyszínen értük utol a szövetségi kapitányt, akitől megtudtuk, kialakult a válogatott végleges, immár szűkített kerete.

- Szakmai indokokat figyelembe véve kellett kialakítanom a szűkített keretet. A válogatottat négy első osztályú klub, a Szolnok, a Kaposvár, a Kecskemét és a Dunaferr játékosai alkotják. Ez volt az egyik legnehezebb feladatom, hiszen olyan fiataloknak kellett megköszönöm az eddigi munkát, akik egész idáig velünk együtt becsülettel készültek. Sajnos sérülések miatt már az első héten el kellett búcsúznunk a dunaújvárosi Kiss Marcelltől, aki bokaszalag sérülést szenvedett. A napokban ugyan megpróbálkoztunk azzal, hogy visszatérjen a fiúk közé, de a sérülése sajnos nem jött teljesen rendbe, így nem számíthatunk rá. Az utolsó szűkítéskor kellett meghoznom azt a végső döntést, miszerint az Eb-n egy liberóval állunk majd ki, így nehéz szívvel kellett megköszönöm Hartyányi Gergő munkáját. Nála ki kell emelnem, hogy ez a döntés kizárólag szakmai ok miatt történt. Így kialakult a végleges keret, melyben két Dunaferr játékos, a feladó Csizmadia Tamás, és az ütő Móró Ákos kapott szerepet.

- A húsvéti pihenőnap után milyen állapotban tértek vissza a játékosok?

Képek: DO-archív

- Az első kérdés az volt, hogy egészségesen érkezzen meg mindenki Győrbe, mely szerencsére teljesült. Mivel mindenki tudja, hogy mire készülünk, a folytatásban nagy koncentrációt várok el mindenkitől. Tegnap egy kondicionáló edzésünk volt, a héten több labdás edzésünk lesz, hiszen a célunk, hogy a szombati rajtra legyen mindenki csúcsformában. Közben lesznek még technikai, csapatépítő és taktikai edzéseink is. Úgy érzem, a fiúk nagyszerű csapatot alkotnak, és bízom abban, hogy ez lesz az az erő, amely a nehéz pillanatokon átlendíti majd őket. Nagyon várjuk már a szombati rajtot, hogy elkezdjük azt a sorozatot, melyben az európai elittel mérjük össze tudásunkat. Nagy tett lenne csapatomtól, ha az első hat közé tudnánk jutni, de kimondva, vagy kimondatlanul mindannyian ezt szeretnénk. Nagyszerű látni, hogy igen komoly érdeklődés van az Eb és csapatom iránt. Bízom abban, hogy rengeteg néző előtt játszhatjuk majd meccseinket, akik nagyon komoly támogatást adhatnak nekünk. Az ő szeretetüket pedig mi minden esetben megpróbáljuk maximálisan meghálálni!

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időbeosztása

04.22., 18:00 Magyarország-Belgium
04.23., 18:00 Magyarország-Bulgária
04.24., 18:00 Magyarország-Lengyelország
04.26., 18:00 Magyarország-Oroszország
04.27., 18:00 Magyarország-Olaszország

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.