Triplázásra készülnek vízilabdázóink!

Szárszó Lajos - 2017. április 21. 18:16

A női vízilabda bajnokság bronzcsatájának második összecsapásán a Szeged otthonában is győzelemre készül a DUE-Maarks Graphics együttese.

Esélyt sem adott a Szeged együttesének a DUE-Maarks Graphics az első bronzmérkőzésen, ahol Mihók Attila tanítványai 15-8-ra győztek. A találkozó után pár nappal a dunaújvárosi lányok már a LEN kupa négyes döntőjében voltak érdekeltek, ahol nagyszerű szereplést követően a harmadik helyet szerezték meg, ezzel ismét maradandót alkotva a nemzetközi mezőnyben. Ezt követően a lányok közül hatan – Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi - a magyar válogatottban bizonyították tudásukat.

Nem is akárhogyan, hiszen a Világliga selejtezőjében Olaszország válogatottját győzték le 12-10-re, ráadásul az egy tucat gólból a mieink fél tucatnyit szereztek, ezzel csoportelsőként kerülve a Világliga döntőjébe. Joggal mondható tehát, hogy a remek formában játszó újvárosiak kiváló sorozatot tudhat magukénak, melyet akár ma le is zárhatnak, amennyiben sikerrel veszik a Szeged elleni, valamely csapat két győzelméig tartó párharc második ütközetét. Ez a siker ráadásként triplázást hozhat számukra, hiszen a magyar, majd LEN kupa bronz után most nyakukba akaszthatják a harmadik bronzérmet is. Ez azonban több oknál fogva sem lesz egyszerű. Az első, hogy a vendéglátók ebben a szezonban legalább egyszer szeretnék elcsípni Menczinger Katáékat, ezzel kiharcolni a harmadik összecsapást. A második, hogy az egyik edzésen sajnos Ziegler Diána orra sérült meg, aki szerencsére már jobban van, a harmadik, hogy Vályi Fannyra biztosan nem számíthat a szakvezetés, akinek eltörött az ujja, így a kiváló játékos több hétre kiesett a munkából. Ezek ellenére azonban meglepő lenne, ha vereséggel, ezzel együtt érem nélkül térne haza a 17 órakor kezdődő találkozóról a DUE. Az idei szezon várhatóan utolsó bajnokija előtt Gurisatti Gréta nyilatkozott lapunknak.

- Teljes szívemből mondhatom, nagyon büszke vagyok magunkra. Ez az év nem volt könnyű számunkra, és még nincs vége, hiszen a bajnokságból még egy nagyon fontos mérkőzésünk hátravan. Ha sikerül győznünk Szegeden, akkor megszerezzük az idei harmadik bronzérmünket. Utólag is köszönjük, hogy a LEN kupa budapesti döntőjébe sokan elkísértek bennünket. Nagyon hálásak vagyunk ezért a rengeteg szeretetért. Fantasztikus érzés, hogy az egész szezonban ilyen sokan mellettünk álltak!

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.