Akarat Ereje Kupa hatodszor!

Szárszó Lajos - 2017. május 30. 20:03

Pünkösdhétfőn, az alsó Duna-parton rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Szatmári Ádám és családja segítésére létrejött, és immár hagyománnyá vált Akarat Ereje Kupát.

Nagy meglepetés várta Szatmári Ádámot a mai, rendhagyó sajtótájékoztatón, melyen felavatásra került Nagy Gergő utcai festőművész legújabb alkotása, a Gábor Dénes utca és a Latinovits Zoltán út kereszteződésénél. Az alkotás ugyanis felöleli a súlyos izomrendszeri problémával élő most már igazi nagyfiú életének utóbbi öt évének legfontosabb állomásait, így a barcelonai utat, a labdarúgás szeretetét, valamint az eddig megrendezett öt Akarat Ereje Kupa időpontjait. Az apropó természetesen a VI. kupa beharangozása volt, melyet az idén 2017. június 5-én, Pünkösd hétfőn rendeznek az amatőr kispályás labdarúgó csapatok számára, melyből befolyt támogatási összeggel segítik Ádámot és családját.

Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke: - Ismét megmutatja a város, hogy egy jó, támogatandó ügy érdekében össze tud fogni. Ez örömmel tölt el engem, hiszen egyre többen vannak olyanok, akik a saját anyagi erejükhöz mérten felismerik a közös támogatás segítő erejét. Így alakult ki ez a mostani hatalmas foci ünnep, amely a sportolni vágyó és a sportot szerető közösségnek mutat példát. Csak így, a közösség erejével lehet megmozgatni a megmozgathatatlannak tűnő sziklákat. Ez az összefogás Ádámnak is erőt ad a hétköznapokra, amikor a nehézségeket csak hősies helytállással lehet legyőzni. Emellett ez az esemény ismét felhívja a városlakók figyelmét a sport fontosságára, amely most már összefügg a jótékonysággal is. Nagyon örülök annak, hogy választókerületem ezzel a falfestménnyel színesedett, mely üde színfoltja lett az itt élő közösségnek.

Hingyi László, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja: - Nagyon fontos a városnak is, hogy az Akarat Ereje Kupát támogassa, hiszen büszkék lehetünk arra a munkára, melyet a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség végez. Hatodik éve, hogy felkaroltuk ezt az eseményt, de ne feledkezzünk el másik támogatottunkról, Pecsét István sem. A DLSZ több éve célul tűzte ki a nehéz sorsú emberek támogatását, amellyel azt szeretnék elérni, hogy ők a sport ereje által mindannyian boldogabbak legyenek. Öröm, hogy a közösségben szurkolás milyen erővel hat mindenkire, gondoljunk csak vissza a labdarúgó Eb-re, amikor több tízezer magyar utazott el Franciaországba, a Magyar Labdarúgó Válogatott összecsapásaira. Ha több szurkoló van az eseményeken, az megtöbbszörözi a sportolók teljesítményét, mellyel egyre magasabbra emelik a nemzeti sportéletet, valamint annak eredményeit. Mi magyarok, Dunaújvárosiak büszkék vagyunk sportolóinkra, sportszervezeteinkre, akik felismerték a sport erejében lévő támogatási lehetőségeket. Ezért tartja fontosnak városunk önkormányzata, hogy támogassa a sport szélesebb, amatőr szintű elterjedését. Ebből fakad a csapatszellem, mint az élet nehézségein átlendítő érzés, amely kis közösségünket, csakúgy, mint nemzetünket mindig előrébb lendíti.

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára: - Hatalmas öröm számunkra, hogy ismét összefogott a labdarúgók nagy családja Szatmári Ádám támogatására. Mi mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy ilyen erős, példamutató barátunk van, mint Ádám. Ezért nem véletlen az idei, VI. Akarat Ereje Kupa jelmondata, "A Város Veled!" szlogen. Az esemény évek óta egyre népszerűbb, mely annak is köszönhető, hogy aki eljött egyszer az Akarat Ereje Kupára, ezzel megismerte Ádámot és ezt a fantasztikus tornát, ott találjuk a rajtvonalnál a következő alkalommal is. Nem véletlen az sem, hogy - országos szinten is példátlan módon - a hölgyeknél az idén túljelentkezés volt! Azt már megszoktuk, hogy a fiúknál mindig az van, hiszen Ádámot nagyon szeretjük és örülünk, hogy ismét vele tölthetjük ezt a napot. Ádám, aki 2012 óta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség örökös tagja, minden vágya, hogy sportolhasson, labdát rúgjon, ezért szövetségünk mindent elkövet, hogy a jeles napon Ádám itt legyen közöttünk és részese legyen kedvenc sportjának, a labdarúgásnak.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökét: - Immár büszkén elmondható, hiszen a hatodik alkalommal indul útjára a labda az Akarat Ereje Kupán, hogy városunkban ezzel a rendezvénnyel hagyományt teremtettünk. Hatalmas volt az érdeklődés, így ismét több csapat jelentkezett, mint amennyinek nevezését el tudtunk fogadni. A kupán 10 férfi és 8 női csapat vesz rész, akik e jeles napon Ádámért, Ádámnak fociznak. Ők közel kétszázan lépnek majd pályára, így biztosan láthatunk majd komoly ütközeteket is. A rendezvényen a foci mellett - ez is már hagyomány - gyerekprogramokkal, rajzversennyel, hőlégballon ereszkedéssel is várjuk a kilátogatókat, így összességében igen komoly családi eseménnyé vált ez a programunk. Köszönjük a támogatóknak, hogy az idén is felismerték ennek a tornának a jelentőségét és ismét mellénk álltak.

Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke: - Mindig meghatódom, amikor Ádámról beszélgetünk. Fantasztikus az, ahogy ő erőt tud adni nekünk a hétköznapokra, így ezért mi a szeretetünk mellé ezzel a rendezvényt tudjuk adni számára ajándékként. Számos, így a legelső Akarat Ereje Kupán is nagyszerű pillanatokat éltünk át közösen, melyekre összeszorult szívvel, könnybe lábadt szemekkel emlékezem vissza. A mostani, immár hatodik kupán a teljes rendezői stáb, Ádám és családja, a labdarúgók, a szurkolók teljes odaadással készülnek. Az idén is több száz szurkolót, támogatót, sok családot várunk a kupára, akik végigizgulhatják mérkőzéseket, melynek végén, az eredményhirdetéskor szem nem marad szárazon.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.