Döntetlen a rangadón

Szárszó Lajos - 2017. május 18. 22:22

Az előzetes várakozásoknak megfelelő nagy taktikai csatát hozott a felsőházi rangadó, melyen a Dunaferr DUE Renalpin FC csapata végül 2-2-es döntetlent ért el a vendég Berettyóújfalu ellen.

Felsőházi rangadót játszott a tabellán második helyen álló Dunaferr DUE Renalpin FC együttese a harmadik Berettyóújfalu ellen. A tét mindkét gárda számára nagy volt, hiszen a mieink győzelmükkel nem csak visszavágtak volna az idegenben elszenvedett vereségért, hanem megerősítették volna helyüket a tabellán, ellenkező esetben viszont a Berettyó utolérhette volna az újvárosiakat. Két, egymást nagyon jól ismerő, a mai találkozóra kiválóan felkészített csapat harcát vártuk, melyben nem is csalódtunk. Az már az első percekből kiderült, hogy hatalmas taktikai csatára lesz kilátás, ahol mindkét fél zártan, keményen védte kapuja előterét. Az első cseréket követően Hosszú távoli próbálkozása szállt kapu fölé, majd Klacsák lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. Mivel ez a nyolcadik percben történt, egyértelműen bizonyította, hogy a Berettyóújfalu ezúttal is kiválóan szervezte meg védekezését, míg támadásait kizárólag szórványos kontráira építette. Az alapvető kérdés tehát az volt, hogy ezt a hátsó falat hogyan, és mikor lehet feltörni.

A gólhoz a tízedik percben legközelebb Fekete állt, akinek közeli lövését parádés mozdulattal tolta oldalra Mezei, majd ismét neki volt munkája egy szép Fekete - Hosszú akció végén. A hazai fölény egy vendég szöglet után végül gólt eredményezett. Nagyszerűen, mindössze három passzból jutottunk el a vendég kapuig, melynek végén Fridrich hozta ziccerbe Józsát, aki a hálóba passzolta a labdát (1-0). Németh mentett magát sem kímélve a 13. percben, majd nem sokkal ezt követően a vendégek addig járatták a labdát a hatosunkon belül, amíg büntetőt nem harcoltak ki. Trencsényi állt a labda mögé, aki hatalmas erővel talált a kapunkba (1-1). Harmati akár meg is fordíthatta volna a mérkőzés állását, amikor Hosszútól csent el labdát a hazai térfél közepén, majd lövésre szánta el magát, melybe újbeggyel bele tudott érni Reveland, így a labda a keresztlécen csattant. A félidő hajrájában egy szemre is tetszetős sarokrúgás kombináció végén jött az újabb hazai gól, melyet Fekete szerzett (2-1), ezzel minimális előny birtokában mehetett a szünetre a Dunaferr. A fordulás utáni lőpárbajból a vendégek jöttek ki sikerrel, Kovács a visszazáró Hosszúról megpattant lövése talált utat Reveland kapujába (2-2).

Ezt követően a mérkőzést is befolyásoló döntést hoztak a játékvezetők, akik először megadták, majd egy kis tanakodás után visszavonták Klacsák gólját. Ez kissé felpaprikázta a kedélyeket, a több keményebb ütközést követően azonban ismét a játéké volt a főszerep. Hosszú, majd Fridrich tüzelt kapu mellé, majd ismét Hosszú szerezhetett volna gólt, ám szólója végén Mezei remekül takarta be a kaput. Fekete kapott remek passzt a 31. percben, aki remekül perdített, de a vendég kapus reflexmozdulattal hárított. Németh bicikli csele után lőtt a bal alsó kapufa mellé, majd Trencsényit állították ki Varga lerántásáért, így két perces emberelőnybe kerültünk. Ebben a szakaszban több lövést sikerült megereszteniük az újvárosiaknak, így Feketének, aki pazar cselekkel ültetett le mindenki maga körül, végül azonban Mezei ismét fantasztikusan hárított. A hajrában mindent megtett a három pont megszerzéséért a sündisznóállást felvevő Berettyóújfalu ellen a Dunaferr, hiszen még kapusát is mezőnyjátékosra cserélte, de gólt ez sem eredményezett, így maradt a vendégek számára hízelgő 2-2-es végeredmény.

Dunaferr DUE Renalpin FC - MVFC-Berettyóújfalu 2-2 (2-1)

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland Zoltán - Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Fekete Róbert 1, Hosszú Ádám. Cserék: Rigó László - Németh Péter, Schrancz Balázs, Németh Tamás, Gorjánácz Márió, Varga Csaba, Velez Donát, Csányi Dávid István, Józsa Tamás 1. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

MVFC-Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Kovács István 1, Rábl János, Gál István, Szabó Péter. Cserék: László Márk - Nagy Bence, Takács Zoltán, Agyar Szabolcs, Nagy István, Harmati Tamás, Trencsényi János 1, Nagy Dániel, Kondás Kristóf. Vezetőedző: Moga Lóránt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.