Kovács Zsófia első helyen jutott a gerenda döntőjébe

Szárszó Lajos - 2017. május 19. 19:41

Az ugrásban és felemás korláton elért selejtezős siker után gerendán is bejutott az eszéki Világkupa döntőjébe, Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza. Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságunk az egész mezőny legjobb gyakorlatát mutatta be a selejtező ma délutáni programjában.

A nőknél Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Eb-ezüstérmese, olimpikonja a tegnapi napon kiváló tornázással felemáskorláton és ugráson kvalifikálta magát a legjobbak közé. Kedvenc szerén, vagyis felemáskorláton 13.500 pontot kapott a gyakorlatára, mellyel a második helyről várja a szombati döntőt, ugráson pedig 13.950 ponttal harmadik helyen zárt. A magyar válogatott tagjai közül az ugráson Eb-bronzérmes Dévai Boglárka nagyszerű eredménnyel jutott a szer fináléjába, hiszen megnyerte a kvalifikációt. Ezek pedig jó előjelek voltak a tornász hölgyek számára a pénteki selejtezők előtt, melyen Dévai Boglárka és Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka talajon voltak érdekeltek. A Dunaferr SE versenyzője gerendán az Európa-bajnokságon bemutatott gyakorlatával szerepelt, mégpedig nagyszerűen. Pontos, magabiztos kötésekkel tarkított, látványos, esztétikus kivitelű gyakorlatával megnyerte a kvalifikációt, így vasárnap az első helyről várja a szer döntőjét.

Kép: DO-archív

Kovács Zsófia: - A tegnapi napon ugyanazokat az ugrásokat mutattam be, mint az Eb-n, melyek összességében jók voltak, bár az első ugrásom végén kicsit mély volt az érkezés. Korláton egy könnyített gyakorlattal indultam, ennek ellenére sajnos az egyik elemnél lerúgtam a korlátot, mely öt tized mínuszt jelentett, viszont így is másodikként kvalifikáltam magam a holnapi döntőbe. Ma gerendán indultam, ahol nagyon jól sikerült a gyakorlatom.

Trenka János, Zsófia edzője: - A tegnapi napon Zsófia az ugrásai előtt picit fáradt volt, ez okozta azt, hogy az első ugrása végén kicsit mély volt az érkezés. Összességében szépeket ugrott, így a harmadik helyről került be a döntőbe. Felemáskorláton a negyedik körben Zsófit utolsóként szólították. Egy kissé leépített a gyakorlatot mutatott be, mely 5.6-ot ért, ezzel a második helyen zárt. Gerendán Zsófi ügyesen, ellenfeleinél tisztábban mutatta be gyakorlatát, melyben egy-egy kisebb, de nem vészes megingás előfordult, ezzel 13.3-as pontszámmal elsőként kvalifikálta magát a döntőbe. A gyakorlat ugyanaz volt, mint a kolozsvári Európa-bajnokságon, de most, mivel minden kötést megcsinált, 5.2-es volt az erőssége.

Szombaton és vasárnap mindkét napon 17 órakor kezdődnek a döntők, melyek végére bízunk abban, hogy ismét szép sikereknek örülhetünk majd.

Főoldali kép: MTI

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.