Dunaújváros Hetilap

Letícia és István gyógykezelése is elkezdődik

Vass Ádám - 2017. május 3. 11:17

Szinte egy időben, a következő hét közepén valószínűleg Móna Jázmin Letícia és Pecsét István gyógykezelése is elkezdődhet, mivel a tervek szerint Leti édesanyjával Ausztriába, míg István Kínába utazik majd.

Készülhet a műtétre Móna Jázmin Letícia és édesanyja, Kovács Viktória, ugyanis a kislány minden előzetes vizsgálata olyan eredményt mutatott, ami alapján elvégezhetik a kezelést május 9-én Ausztriában. Az áprilisi hónap éppen ezért főleg abból állt, hogy vizsgálatról vizsgálatra jártak, de végül mind a tüdőröntgen, mind az EKG, mind pedig a vese-, máj-, és pajzsmirigy funkciókat vizsgáló vérkép jó eredményt mutatott. Rossz hírt is kaptak azonban, mint azt Leti édesanyja elmondta, a koponya MR alapján kiderült, hogy a koraszülés következtében a kisagya el van csökevényesedve, nem fejlődött ki rendesen. A műtét javítani fog rajta, mert regenerálja, de szüksége lesz még egy ugyanilyen műtétre másfél, két év múlva, hogy még hatásosabb legyen a kezelés. A műtét utáni rehabilitáció miatt pedig még mindig gyűjtik folyamatosan a kupakokat, mivel némelyik vizsgálat nagyon drága, és Dunaújvárosban nincs lehetőség olyan terápiára, amire neki szüksége van.

István a repülőutat május tizedikére tervezi, ami változhat, de a május hónap már szinte kőbe van vésve. Mint mondta, egy vizsgálat még függőben van, a kiutazás előtt még egy májbiopsziára szükség van, de ez nem egy fajsúlyos vizsgálat és ennek az eredményét ráér Kínában is megtudnia. Az ehhez hasonló vizsgálatokra ugyanis nem minden orvos vállalkozik, hiszen transzplantált májról van szó, amihez olyan szakorvos kell, aki hajlandó biopsziát végezni. Éppen ezért öt különböző kórházba, öt különböző orvoshoz jár, akiknek mind tisztában kell lenniük a másik által felírt gyógyszerekkel, az elvégzett vizsgálatokkal. Ezzel teltek az elmúlt hetek, hónapok, hogy ezt a transzplantált májat visszahozzák a lehető legjobb állapotba és Kínában is azt mondhassák az eredményekre, hogy elkezdődhet a terápia. István gyógykezelése tehát a vége felé közeledik, és ami még nagyon fontos, hogy valószínűleg egy bár nagyon hosszú, de sikeres gyógyuláson lesz túl hónapokon belül.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.