Dunaújváros Hetilap

Letícia túl van a műtéten, Pecsét Istvánnak még várnia kell

Vass Ádám - 2017. május 12. 7:50

Míg sajnos Pecsét István gyógykezelését újabb vizsgálatok és egy váratlan megbetegedés hátráltatja, addig Móna Jázmin Letícia végre túl van az Ausztriában elvégzett műtéten.

Pecsét Istvánt hétfőn hányással és hasmenéssel járó megbetegedés döntötte le a lábáról, amit azon nyomban el kezdtek kezelni itt, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. Mint mondta, egyelőre vizsgálják mi okozhatta a tüneteket, ezért meg is kezdték az egyeztetést a budapesti Semmelweis Transzplantációs és Sebészeti Klinikával is, ahol az orvosok tisztában vannak István állapotával. Ebből kifolyólag arról még nem esett szó, hogy mikor hagyhatja el a kórházat, így valószínűleg további két-három hetet csúszik az utazása Kínába.

Letit május 9-én, kedden reggel negyed kilenckor vitték be a műtőbe, ami egy órán át tartott, rá két órára ébredt az altatásból, azóta viszont vannak még fájdalmai, amik pár napig még biztosan nem múlnak el. Leti édesanyja, Kovács Viktória hazatértük után elmondta, a műtét során a csigolyáiból vettek ki csontvelőt, amit megtisztítottak és visszafecskendezték a negyedik és ötödik csigolya közé. Emellett kapott még őssejtet combizomba is, valamint plazmával higítva intravénásan is. Szerdán délután érkeztek haza, mivel az orvosok mindent rendben találtak, így nem látták akadályát, hogy hazajöhessenek és Leti is nagyon hősiesen viselte a kezelést és az öt órás kimerítő hazautat is.

A műtét óta Leti többet mozog és nevet, már most szemmel látható a javulás és a regenerálódás, a kezét is ki tudja nyújtani, nincs annyira befeszülve és sokkal figyelmesebb is. Természetesen a gyógyulás egy évekig is eltartó folyamat lesz, de az első lökést megkapta, amit ha idővel egy másik kezelés is követ, jó eséllyel lassan, de biztosan felépülhet. Az, hogy ezt a műtétet el tudták végezni, Leti édesenyja szerint csak annak köszönhető, hogy ennyi jó ember segítette kislányát nem csak országosan, hanem a határon túlról is, enélkül az összefogás nélkül nem juthattak volna ki Ausztriába, hogy megvalósulhasson a kezelés, ezért pedig rendkívül hálásak mindenkinek. A műtét utáni teendők közül a legfontosabb a rehabilitáció, mely május 22-én veszi kezdetét a fővárosban. Az orvosok ezen felül egy németországi rehabiltációt is javasolnak, mivel ez segítene legtöbbet az állapotán, viszont ennek a három hetes intenzív terápiának az ára megközelítőleg hatezer euró lenne, így továbbra is folyik a kupakgyűjtés ennek elérése érdekében.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.