Dunaújváros Hetilap

Napelem-park épül a városban?

Molnár Emese - 2017. május 9. 10:52

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester kedd reggelre. Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott. Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről.

Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott (gazdálkodás, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések, szervezeti és működési szabályzat) annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lebonyolítása, a pályázati támogatásokat gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni az építési beruházásoknál.

A közgyűlés egy korábbi ülésén megbízta a DVG Zrt-t azzal, hogy javítsa meg az I-es számú rendelőintézet tetőszerkezetét, mely beázik. Az önkormányzati cég elvégezte a munkálatokat, egyben jelezte azt is, hogy szükség volna a közvetlen alatta lévő fogorvosi rendelők tisztasági festésére. A közgyűlés mintegy 600 ezer forintot biztosított a cégnek a festésre.

Szintén egy korábbi ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy felmondják a Lokál című hetilappal kötött hirdetési keretszerződést. A mostani közgyűlésen arról határoztak, hogy az így felszabaduló forrást a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány támogatására fordítják.

Az önkormányzata számára különös jelentőséggel bír a Dunaújvárosi Egyetem, amely a város és a régió megbecsült felsőoktatási intézménye. Szerepvállalása messze túlmutat az oktatási-kutatási tevékenységen, az elmúlt időszakban számtalan közös projektet, rendezvényt valósított meg az önkormányzattal együttműködve. Szeretnék, ha az egyetem megőrizné stabilitását, amit egy hatékony, fejlődő gazdálkodás alapoz meg. Ebben fontos szerepe van a kancellária rendszerének, hiszen ellátja az intézményigazgatási és ügyviteli, kommunikációs, jogi és minőségirányítási feladatait, segíti az egyetem vezetőinek, testületeinek, önálló szervezeti egységeinek, bizottságainak tevékenységét. A mostani ülésen a közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy továbbra is szorosan együtt kíván működni a Dunaújvárosi Egyetemmel, támogatják az egyetem újra megválasztott rektorát, továbbá, az együttműködés zálogának tekinti, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja olyan személy legyen, aki tiszteli Dunaújváros polgárait és vezetőit, képes az egyetem és a város érdekeinek összehangolásában partneri szerepet betölteni és szerepet vállalni.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről. Az önkormányzat az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel együttműködve a déli iparterületen egy napelem-parkot kíván létrehozni. A zárt ülés napirendje az együttműködési megállapodás valamint a bérleti szerződés megkötésére irányult, amelyet támogatott is a testület. A projekt megkezdésének tervezett időpontja 2018. első negyedév.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.