Dunaújváros Hetilap

Napelem-park épül a városban?

Molnár Emese - 2017. május 9. 10:52

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester kedd reggelre. Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott. Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről.

Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott (gazdálkodás, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések, szervezeti és működési szabályzat) annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lebonyolítása, a pályázati támogatásokat gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni az építési beruházásoknál.

A közgyűlés egy korábbi ülésén megbízta a DVG Zrt-t azzal, hogy javítsa meg az I-es számú rendelőintézet tetőszerkezetét, mely beázik. Az önkormányzati cég elvégezte a munkálatokat, egyben jelezte azt is, hogy szükség volna a közvetlen alatta lévő fogorvosi rendelők tisztasági festésére. A közgyűlés mintegy 600 ezer forintot biztosított a cégnek a festésre.

Szintén egy korábbi ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy felmondják a Lokál című hetilappal kötött hirdetési keretszerződést. A mostani közgyűlésen arról határoztak, hogy az így felszabaduló forrást a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány támogatására fordítják.

Az önkormányzata számára különös jelentőséggel bír a Dunaújvárosi Egyetem, amely a város és a régió megbecsült felsőoktatási intézménye. Szerepvállalása messze túlmutat az oktatási-kutatási tevékenységen, az elmúlt időszakban számtalan közös projektet, rendezvényt valósított meg az önkormányzattal együttműködve. Szeretnék, ha az egyetem megőrizné stabilitását, amit egy hatékony, fejlődő gazdálkodás alapoz meg. Ebben fontos szerepe van a kancellária rendszerének, hiszen ellátja az intézményigazgatási és ügyviteli, kommunikációs, jogi és minőségirányítási feladatait, segíti az egyetem vezetőinek, testületeinek, önálló szervezeti egységeinek, bizottságainak tevékenységét. A mostani ülésen a közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy továbbra is szorosan együtt kíván működni a Dunaújvárosi Egyetemmel, támogatják az egyetem újra megválasztott rektorát, továbbá, az együttműködés zálogának tekinti, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja olyan személy legyen, aki tiszteli Dunaújváros polgárait és vezetőit, képes az egyetem és a város érdekeinek összehangolásában partneri szerepet betölteni és szerepet vállalni.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről. Az önkormányzat az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel együttműködve a déli iparterületen egy napelem-parkot kíván létrehozni. A zárt ülés napirendje az együttműködési megállapodás valamint a bérleti szerződés megkötésére irányult, amelyet támogatott is a testület. A projekt megkezdésének tervezett időpontja 2018. első negyedév.

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)