Újra hazai pályán a DPASE

spigott - 2017. május 18. 19:03

Miközben Dobos Áronért több élvonalbeli klub is sorban áll, a Dunaújváros PASE labdarúgói újabb győzelemre készülnek, ezúttal a Szentlőrinc SE ellen.

Félidei egygólos hátránya ellenére magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott az NB III-as pontvadászat legutóbbi fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a sereghajtó Komló otthonában. Dobos Barna tanítványai így továbbra is tartják negyedik helyüket a tabellán, ráadásul úgy, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt négy pont az előnyük az őket üldöző Hódmezővásárhellyel szemben. Az előttünk álló hétvégén újabb nagy lépést tehet csapatunk a negyedik hely végleges megszerzése felé, ugyanis szombaton este hat órától a kilencedik Szentlőrinc SE látogat Dunaújvárosba, vagyis a papírforma szerint egy olyan találkozó vár a mieinkre, mely bőven a hozható kategóriába tartozik.

Együttesünk hétvégi vendége ugyanakkor nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, árulta el Dobos Barna vezetőedző, aki kemény csatára számít a bennmaradásért küzdő Szentlőrinc SE ellen, ugyanakkor vezetőedzőnk egyértelműen abban bízik, hogy sikerül itthon tartani a három bajnoki pontot. Ebben reménykedik a komlói meccsen két gólt szerző Szepessy Róbert, valamint együttesünk középpályása, Kercsó Bence is, akik elmondták, megbízható, jó játékot nyújtva szeretnék hozzásegíteni csapatunkat a szombati győzelemhez.

Hétvégén újra ott lesz a Dunaújváros PASE labdarúgói között a tizenhetedik évében járó Dobos Áron is, aki eddigi harmincegy harmadosztályú mérkőzésén tizenhárom gólt szerzett, s rendre remek játékot nyújtva igyekszik segíteni együttesünknek. A fiatal csatárért meglehetősen nagy az érdeklődés az élvonalból is, a közelmúltban több első osztályú csapat is "bejelentkezett" érte, míg legutóbb a Ferencváros csapatánál szerepelt próbajátékon, ahol a hírek szerint kedvező benyomást tett a szakemberekre. Csapatunk ma délutáni sajtótájékoztatóján természetesen az ő helyzete is szóba került, ám mint az vezetőedzőnk, s egyben a fiatal tehetség édesapja elmondta, Áron jövője még erősen kérdőjeles.

Dobos Áron tehetségére már több NB I-es klub is felfigyelt! (Képek: DO-archív)

- Nagyon sok lehetősége van Áronnak, nagyon sok csapat bejelentkezett érte és szeretné megszerezni. Ez mindenképpen jó példa lehet a fiatalok számára, az utánpótlásunkban is lehet azt látni, hogy nem csak a különböző akadémiákon, más városokban lehet eljutni ilyen szintre, hanem nálunk is. Áron itt kezdett focizni, egy rövidebb időszak kivételével rendre itt is játszott, s remélem, hogy az ő példájából a fiatalabbak is építkeznek majd, mert látják, hogy innen is el lehet jutni bárhová az országon belül. Meg kell tanulniuk azt, az első és legfontosabb, hogy először az utánpótlásban fejlődjenek, majd minél hamarabb kerüljenek be a felnőtt csapatba, s ha ott jó teljesítményt nyújtanak, akkor mindig tovább, előre tudnak majd lépni. Ezzel együtt ez még mindig nem jelenti azt, hogy már biztosan máshol fogja folytatni a játékot. Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert az egyesületnek, s nekem mint szülőnek is meg kell találni azt, hogy mikor van a legoptimálisabb ideje arra, hogy váltson. Az is lehet, hogy már most nyáron bekövetkezik, de az is előfordulhat, hogy csak télen, vagy akár egy év múlva csak. Az biztos, hogy fogadókészség sok helyről van, nekünk józanul és jól kell döntenünk, reméljük, hogy az ő esetében ez sikerülni is fog.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.