Búcsúzik a sikeredező

Szárszó Lajos - 2017. június 14. 21:08

A 2016/2017-es bajnoki szezonban - megismételve tavalyi kiváló teljesítményét - ezüstérmet szerzett a Dunaferr DUE Renalpin FC együttese, mely egy kiváló hangulatú évzáróval ünnepelte meg idei eredményeit, ugyanakkor eldőlt az is, hogy a a sikerek egyik kovács, Fehér Zsolt edző távozik a csapattól.

A Dunaferr DUE Renalpin FC együttese az idén sem adta alább a bajnoki ezüstéremnél, ám ez fiaink nyakában aranyként csillog. Ennek oka egyértelmű, hiszen a dunaújvárosi csapatot csak a számos spanyol idegenlégióst soraiban tudó Rába ETO előzte meg. Ez volt az alapgondolata a ma esti évzárónak, melyen a számos támogató és a felnőtt csapat mellett jelen voltak a jövő zálogát adó utánpótlás együttesek is. Az ünneplést a névadókon és támogatókon kívül megtisztelte Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Hingyi László, Sztankovics László, Lassingleinter Fruzsina képviselők, valamint Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, aki köszöntőjében nem csupán a jelen dicséretéről szólt, hanem a jövő évi elvárásokat is megfogalmazta.

- Gratulálok ahhoz a csodálatos ezüstéremhez, melyet az idei évben megnyert a csapat. Mindezt úgy, hogy ezzel a legjobb, csak magyar játékosokból álló futsal csapat lettünk. Az elért eredményekhez kellettek azok a támogatók, akik ehhez hozzásegítették együttesünket, így a köszönet természetesen őket is megilleti. Gratulálok a zseniális edzőnek, játékosoknak, szakmai stábnak, melyek együttes ereje hozta létre ezt a sikert. A stabil háttérhez az idén is segítséget adott a futsal mellett teljes mértékben elkötelezett dunaújvárosi önkormányzat, amely a lehetőségekhez mérten a jövőben is csapat mellett lesz. A gratuláció mellett azonban azt kívánom önöknek, hogy a következő szezonban akár célként lehessen kitűzni az aranyérem megszerzését is.

A fenntartó részéről az ISD Dunaferr Zrt pénzügyi és számviteli igazgatója, Matus Péter gratulált a csapat teljesítményéhez:
- Ki gondolta volna, hogy megismételhető lesz a tavaly elért siker? A válasz, hogy én. Ezzel kapcsolatban többek talán óvatosak voltak még akkor is, amikor a fiúk már a rájátszásnál tartottak. Én akkor is bíztam bennük, és lám, megismételték a tavalyi erőn felüli teljesítményt. Mindezt megérdemelten tették, melynek alapját a játékosok és a szakvezetők tudása, és a kiváló csapategység adta. Ez a csapat sokra hivatott a jövőben is, de azt elvárásként nem fogalmazhatjuk meg, hogy ez újabb ezüstérmet, vagy esetleg aranyat ér-e, de azért azt javaslom, hogy innen már visszafelé ne lépjünk.

A névadó Dunaújvárosi Egyetem részéről András István rektor úr kiemelte, hogy az egyetem mindig büszke volt, és büszke is lesz sportolóira:
- Én a kezdeti lépésektől figyelemmel kísérem a futsal csapat tevékenységét, így nagyon büszke vagyok arra, hogy a fiúk a legjobb magyar csapatként ismét ezüstérmet nyertek. Arra is büszke vagyok, hogy az íróasztalomat háromféle labda, a vízilabda, a kézilabda és a futsal labda díszíti, hiszen ezek a sportágak eredményességükkel nagyban hozzájárulnak intézményünk hírnevének növeléséhez. Ezt az állandóságot biztosan megőrizzük, így továbbra is támogatásunkról biztosítom a három sportág játékosait. Biztos vagyok abban, hogy az egyetem üzenete, vagyis az, hogy becsüljük azokat a fiatalokat, akik sportolnak, a jövőben egyre több fiatalt meg fog találni. Büszkék vagyunk rájuk, akik a tanulás és a munka mellett a sportolásba is sok energiát fektetnek.

Zemankó Zoltán csapatvezető beszédében röviden összefoglalta az idei szezont.
- Itt az ideje a köszönetnek, köszöntésnek és az értékelésnek. Elsősorban támogatónknak, Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának, az ISD Dunaferr Zrt-nek és a Dunaújvárosi Egyetemnek és a számtalan kisebb támogatónknak köszönöm azt a támogatást, mellyel az idén stabil hátteret nyújtottak nekünk. Az értékelés első részében azonnal párhuzamot lehet húznunk a tavalyi szezonban elért sikerrel, melyre nagyon büszke vagyok. A két év statisztikája is nagyon hasonló, hiszen ugyanannyi pontot értünk el, bár az idén valamivel több vereséget szenvedtünk el. A teljesítményünk hullámzó volt, de nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ezt a hullámot kiegyenesítsük. Mindez tavaszra sikerült, melyet sok-sok munkával értünk el. Amit az év elején ígértünk, vagyis az 1-4. hely megszerzését, az maradék nélkül teljesült. Nagy öröm, hogy évről évre egyre többen tartoznak családunkhoz, hiszen a felnőtt együttes mögött már ott vannak fiataljaink, az U15-ös, U17-es és az U20-as fiaink, akik szakmailag is egyre jobb teljesítményt nyújtanak a bajnokságokban. Fontos azonban, hogy a város és a város környéki települések is magukénak érezzék ezt a csapatot, így nagy öröm, hogy Baracs és Mezőfalva azonnal mellénk álltak. A velük történt megállapodásnak köszönhetően tovább bővül az utánpótlás csapataink létszáma, így a jövőben elindítjuk az U13-as és U11-es csapatokat is. Klubunk ebben a szezonban megszerezte első aranyérmét, melyet az U20-as utánpótlás együttesünk nyert, mégpedig a felnőtteket felvonultató, a Dunaújváros Labdarúgó Szövetség által megrendezett, nagyon magas színvonalú dunaújvárosi futsal tornán. Ez is bizonyítja a szakmai fejlődést, melyben a továbbiakban is hiszünk.

A köszöntő és az értékelő beszédeket követően a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékosokat jutalmazták.

Az év legjobbjai:

Balázs Roland, az U15-ös csapat tagja

Bebesi Csene, az U17-es csapat tagja

Csányi Dávid, az U20-as csapat tagja

Reveland Zoltán, a felnőtt csapatból lett az év játékosa

Fekete Róbert, a házi gólkirály

Az utolsó ajándékot, egy bekeretezett mezt Fehér Zsolt vezetőedző kapta, amely azért volt meglepő, mert rajta ez a két évszám, vagyis a 2015-2017 állt. Ebből az vált érezhetővé, hogy a kiváló sikeredző és a Dunaferr csapata elbúcsúzik egymástól. Ez az érzés alátámasztást nyert, miután Zsolt elárulta, hogy új kihívás elé néz, így fájó szívvel búcsúzik el Dunaújvárostól.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.