Dunaújváros Hetilap

Kész az új parkoló, folytatódnak a fejlesztések

Molnár Emese - 2017. június 19. 7:25

Elkészült a régóta várt parkoló a Kodály Zoltán utcában, emellett több fejlesztés is lesz még az idén az 1-es választókörzetben. Emellett tizenhárom felújítási, javítási munkálatot végeztek már el az idén a körzetben, összesen 15,6 millió forint értékben.

A már elkészült és a megvalósítás előtt álló fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester, az 1-es számú választókörzet képviselője. A tájékoztató helyszíne a Kodály Zoltán utca (volt Úttörő és Kisdobos utca kereszteződése) volt, ahol több új parkolót alakítottak ki. Ezeket az új férőhelyeket az ott élők igénye alapján építették meg. Gombos István elmondta, minden fejlesztésnél figyelembe veszik a lakók kéréseit, jelzéseit, igyekeznek azokat összehangolni, és minden szempontot figyelembe venni a kivitelezéskor, többek között, hogy ne sérüljenek a zöld területek.

Emellett tizenhárom felújítási, javítási munkálatot végeztek már el az idén a körzetben, összesen 15,6 millió forint értékben. Ilyen volt a Gagarin tér 9 előtti és a József Attila utca- Május 1. utcában a megsüllyedt útburkolat, a Móricz iskolai parkolónál a megsüllyedt víznyelő, valamint a Futó utcában a közműfedlap helyreállítása, az Eszperantó úti garázsoknál a zúzott köves útburkolat felújítása, a Jászai Mari téri szeméttároló körüli útburkolat helyreállítása és a vízelvezetés megoldása, az Osztrava tér 2-nél a víznyelő cseréje, az 1-nél pedig a vízelvezetés kialakítása, a Vasmű út-Ady Endre utcai buszváró megrongált fém elemeinek rögzítése, a Duna sor 5-nél a járda helyreállítása, a Vasmű téri buszváró üvegezése, a Vasmű úti áruháznál a beszakadt akna javítása.

Gombos István arról is beszélt, hogy vannak olyan közterületek, például a temető vagy a vásártér, amelynek felújításai nemcsak a körzetlakókat, hanem minden városlakót érint. Az ő körzetéhez tartozik a vásártér, ahol kialakítottak egy járdasort, valamint zebrát, közvilágítást és akadálymentesített bejárást fognak még építeni. Már megrendelték a DVG Zrt-től az Ady Endre utca páratlan oldalán és a Barátság út 54-56. közötti lévő asztalburkolatú járda térkövezését, az Eszperantó úti garázsoknál lévő út felújításának második ütemét, valamint a Kossuth Lajos utca 3-nál lévő parkoló felújítását, amely szintén térköves borítást fog kapni.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.