Dunaújváros Hetilap

Lakásvásárlás - Mi legyen a mérőórákkal?

doszerk - 2017. június 18. 18:23

Pénzügyi kockázata van annak, ha egy ingatlan régi és új tulajdonosa nem együtt intézi a közműórák átírását – figyelmeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Kolozsi Sándor főosztályvezető azt javasolja, hogy a mérőórák állásáról jegyzőkönyv is készüljön.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője azt tanácsolja, amikor a korábbi felhasználó átadja az ingatlant az újnak, töltsenek ki egy jegyzőkönyvet, amelyben szerepelnek a mérők, azok sorszámai és állásai, ezt mindketten írják alá, és ha lehet, két tanú is, mert így bizonyító erejű magánokirat születik.

A jegyzőkönyvre mintát lehet találni a hivatal által kiadvány hátoldalán – tette hozzá a Kolozsi Sándor.

Közös ügyintézés

Akkor válik érvényessé az új felhasználó szerződése, amikor a régié megszűnik, ez pedig az okiratok aláírásával történik meg, ezért az új felhasználó érdeke, hogy „magával vigye” a régi felhasználót, és együtt intézzék a régi szerződés megszűnését és az új életbe lépését – hangsúlyozta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője.

Fotó:MTI

„Fontos, hogy a korábbi és az új felhasználó együtt intézze az átadást: a régi jelezze, hogy már nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, az új pedig igen.”

A korábbi felhasználó a mérőállás átadásakor kap egy végszámlát, eddig terjed a felelőssége, ennek a megfizetésére köteles. Az új felhasználó számára pedig nyitott a lehetőség, hogy személyre szabja a szolgáltatást: e-számlát szeretne kapni vagy csekket, mérőállást akar-e diktálni vagy sem – mondta Kolozsi Sándor az InfoRádiónak. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az új felhasználó ne zárkózzon el attól, ha a szolgáltató a bejelentés után a helyszínen ellenőrizni akarja a mérési rendszert, mert ha nem engedi meg, a korábbi felhasználó által elkövetett hibákért, hiányosságokért ő fog felelni.

-OPH-

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.