Dunaújváros Hetilap

Lakásvásárlás - Mi legyen a mérőórákkal?

doszerk - 2017. június 18. 18:23

Pénzügyi kockázata van annak, ha egy ingatlan régi és új tulajdonosa nem együtt intézi a közműórák átírását – figyelmeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Kolozsi Sándor főosztályvezető azt javasolja, hogy a mérőórák állásáról jegyzőkönyv is készüljön.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője azt tanácsolja, amikor a korábbi felhasználó átadja az ingatlant az újnak, töltsenek ki egy jegyzőkönyvet, amelyben szerepelnek a mérők, azok sorszámai és állásai, ezt mindketten írják alá, és ha lehet, két tanú is, mert így bizonyító erejű magánokirat születik.

A jegyzőkönyvre mintát lehet találni a hivatal által kiadvány hátoldalán – tette hozzá a Kolozsi Sándor.

Közös ügyintézés

Akkor válik érvényessé az új felhasználó szerződése, amikor a régié megszűnik, ez pedig az okiratok aláírásával történik meg, ezért az új felhasználó érdeke, hogy „magával vigye” a régi felhasználót, és együtt intézzék a régi szerződés megszűnését és az új életbe lépését – hangsúlyozta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője.

Fotó:MTI

„Fontos, hogy a korábbi és az új felhasználó együtt intézze az átadást: a régi jelezze, hogy már nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, az új pedig igen.”

A korábbi felhasználó a mérőállás átadásakor kap egy végszámlát, eddig terjed a felelőssége, ennek a megfizetésére köteles. Az új felhasználó számára pedig nyitott a lehetőség, hogy személyre szabja a szolgáltatást: e-számlát szeretne kapni vagy csekket, mérőállást akar-e diktálni vagy sem – mondta Kolozsi Sándor az InfoRádiónak. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az új felhasználó ne zárkózzon el attól, ha a szolgáltató a bejelentés után a helyszínen ellenőrizni akarja a mérési rendszert, mert ha nem engedi meg, a korábbi felhasználó által elkövetett hibákért, hiányosságokért ő fog felelni.

-OPH-

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.