Újabb Hajdu-arany a válogatón

spigott - 2017. június 18. 14:49

A kenu egyesek 200 méteres versenyszáma után a párosok küzdelmében sem talált legyőzőre a szegedi válogatón Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa.

A harmadik versenynappal folytatódott és fejeződött is be ma a szegedi Maty-éren a kajak-kenusok világ- és Európa-bajnoki válogatója. Ahogy pénteken és szombaton, úgy ma is két Dunaferres kenusért, Kovács Máté Andrásért és Hajdu Jonatánért szurkolhattak a sportág dunaújvárosi szerelmesei. Jonatán és András először a kenu egyesek 500 méteres számának előfutamaiban voltak érdekeltek, s ahogy azt reméltük, olimpikonunk megnyerte futamát, s ezzel egyenes ágon be is jutott a táv döntőjébe, míg Kovács András a negyedik helyen végzett előfutamában, de hiába jutott tovább, az elődöntőben kizárták, így számára álom maradt a finálé elérése.

Kép: mkksz.hu

A folytatásban tehát már csak Hajdu Jonatán két versenyét figyelhettük, melyek közül a kenu kettesek 200 méteres döntőjének az UTE versenyzőjével, Fekete Ádámmal vágott neki. A fináléban három győri páros volt Jonatánék ellenfele, ám a Dunaferr kiválósága bizonyította, hogy hiába áll át szépen lassan a hosszabb számokra, 200-on továbbra is verhetetlen a hazai mezőny számára, s az egyes versenyek után párosban is az első helyen végzett. Lényegesen nehezebbnek ígérkezett a kenu egyesek 500 méteres döntője, ahol Jonatán ezúttal nem bírt a párosban vele aranyérmet szerző Fekete Ádámmal, s ugyan nem nagy különbséggel, de kikapott vetélytársától, így a második helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.