Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT - Csak szabadon!

Vass Ádám - 2017. július 5. 7:56

Idén is Velence ad otthont az ország legrégebbi fesztiváljának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, vagyis az EFOTT-nak július 11. és 17. között.

A dunaújvárosi EFOTT 2008-as látogatócsúcsa újra meghozta a fiatalok kedvét a fesztiválhoz, azóta minden évben egyre több és több (százezret is meghaladó) érdeklődő érkezik, hogy egy hétre elfeledje a vizsgák okozta rémálmokat és ne kelljen mással törődnie, csak azzal, hogy jól érezze magát. Erre pedig idén is meg lesz minden lehetőség, hiszen az EFOTT különlegessége a zene mellett mindig is a változatos programokban rejlett.

Idén sem maradunk színház nélkül, hiszen három előadás is várja az érdeklődőket a Szkéné sátorban. Az EFOTT Challenge a házigazda Pécsi Tudományegyetem jóvoltából egész heti feladattal látja el a mozogni vágyókat, de a turisztikai programok során bárkinek lesz lehetősége részt venni egy nyugisabb lovaskocsis bortúrán, buszos borkiránduláson, vitorlázáson, vagy kirándulni a dabasi Halász kastélyhoz.

Nincs EFOTT sport nélkül, a strand mellett a leglehetetlenebb és legnépszerűbb sportok is helyet kapnak, mint a teqball és a strandröpi. A Civil Tér a fesztivál legmeghatározóbb nappali eseménysorozata, itt összesen 84  különböző nonprofit szervezet, egyesület, politikai párt ifjúsági szervezete és külhoni szervezet és felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata várja az érdeklődőket.
Először a fesztivál történetében hat napos buli várja a fiatalokat, a keddi -1. nap során akusztikus koncertekkel hangolódhatunk, a nulladik napi programról pedig az idén hetven éves Dévényi Tibi bácsi gondoskodik majd, aki az EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Kép forrása: Kürtös Márton

− Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takáts Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.
Csütörtöktől aztán felpörögnek az események, hiszen minden színpad és helyszín gőzerővel szól majd. A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot, az egyetemisták legnagyobb nyári buliján ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett fellép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul, Az R’n’B és hiphop csillaga Tinie Tempah, vagy az elektronikus zene feltörekvő sztárjai, a gorestep stílus megalkotója Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!