Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati gyorssegély a lakástűz károsultjainak

Molnár Emese - 2017. július 13. 10:45

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester csütörtökre, amelyen hét napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek.

Támogatták azt az előterjesztést, amellyel 350 ezer forint támogatást nyújtanak a Római körúti lakástűz károsultjainak. Mint azt a DO-n is olvashatták, múlt szombaton délután a Római körút 37-es számú lépcsőházának kilencedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok, és a tűz következtében lakhatatlanná vált a lakás. A családnak gyorssegélyt és a felújítási idejére önkormányzati bérlakást biztosított a közgyűlés.

A képviselők arról is határoztak, hogy 32 millió forintot nyújtanak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft-nek a sportfejlesztési programjára. Az akadémia ezt a programot (amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatott) TAO-támogatásból kívánja megvalósítani, de szükség volt önrészre is, amely forrást most biztosít számára az önkormányzat.

A júniusi kormánydöntés értelmében a röplabda sportág is bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A támogatási igazolások kiállítása, felhasználása, elszámolása miatt szükség van arra, hogy elválasszák a hivatásos sportszervezetet az utánpótlás sporttól. Ezt megtették Dunaújvárosban is, így létrehozták a DSE Röplabda Akadémia Nkft-t. Ezzel kapcsolatban került a képviselők elé egy napirend. A közgyűlés mintegy 28,5 millió forint létesítményhasználati támogatást nyújtott a Dunaferr SE-nek az év második felére. A röplabda szakosztályra jutó teremhasználati támogatást, mintegy 11 millió forintot a sportegyesület átengedné az új gazdasági társaság részére, ezt pedig a képviselők határozatba is foglalták.

A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek arra, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék a kazánt. A két intézmény fűtését jelenleg három kazán biztosítja, amelyen már elavultak. Az önkormányzati támogatásból korszerű, kondenzációs kazánokat építenek be.

További három millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek a gyepmesteri telep kenneljeinek felújítására. A telep korszerűsítését idén kezdték meg, akkor az épület tetőszerkezetét újították fel. A telepen elhelyezett kóbor kutyák tartási körülményeinek javítása érdekében most a 13 kutyakennelt korszerűsítik.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.