Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati gyorssegély a lakástűz károsultjainak

Molnár Emese - 2017. július 13. 10:45

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester csütörtökre, amelyen hét napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek.

Támogatták azt az előterjesztést, amellyel 350 ezer forint támogatást nyújtanak a Római körúti lakástűz károsultjainak. Mint azt a DO-n is olvashatták, múlt szombaton délután a Római körút 37-es számú lépcsőházának kilencedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok, és a tűz következtében lakhatatlanná vált a lakás. A családnak gyorssegélyt és a felújítási idejére önkormányzati bérlakást biztosított a közgyűlés.

A képviselők arról is határoztak, hogy 32 millió forintot nyújtanak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft-nek a sportfejlesztési programjára. Az akadémia ezt a programot (amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatott) TAO-támogatásból kívánja megvalósítani, de szükség volt önrészre is, amely forrást most biztosít számára az önkormányzat.

A júniusi kormánydöntés értelmében a röplabda sportág is bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A támogatási igazolások kiállítása, felhasználása, elszámolása miatt szükség van arra, hogy elválasszák a hivatásos sportszervezetet az utánpótlás sporttól. Ezt megtették Dunaújvárosban is, így létrehozták a DSE Röplabda Akadémia Nkft-t. Ezzel kapcsolatban került a képviselők elé egy napirend. A közgyűlés mintegy 28,5 millió forint létesítményhasználati támogatást nyújtott a Dunaferr SE-nek az év második felére. A röplabda szakosztályra jutó teremhasználati támogatást, mintegy 11 millió forintot a sportegyesület átengedné az új gazdasági társaság részére, ezt pedig a képviselők határozatba is foglalták.

A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek arra, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék a kazánt. A két intézmény fűtését jelenleg három kazán biztosítja, amelyen már elavultak. Az önkormányzati támogatásból korszerű, kondenzációs kazánokat építenek be.

További három millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek a gyepmesteri telep kenneljeinek felújítására. A telep korszerűsítését idén kezdték meg, akkor az épület tetőszerkezetét újították fel. A telepen elhelyezett kóbor kutyák tartási körülményeinek javítása érdekében most a 13 kutyakennelt korszerűsítik.

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.