Dunaújváros Hetilap

Önkormányzati gyorssegély a lakástűz károsultjainak

Molnár Emese - 2017. július 13. 10:45

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester csütörtökre, amelyen hét napirendi pontban kellett döntést hozniuk a képviselőknek.

Támogatták azt az előterjesztést, amellyel 350 ezer forint támogatást nyújtanak a Római körúti lakástűz károsultjainak. Mint azt a DO-n is olvashatták, múlt szombaton délután a Római körút 37-es számú lépcsőházának kilencedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok, és a tűz következtében lakhatatlanná vált a lakás. A családnak gyorssegélyt és a felújítási idejére önkormányzati bérlakást biztosított a közgyűlés.

A képviselők arról is határoztak, hogy 32 millió forintot nyújtanak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft-nek a sportfejlesztési programjára. Az akadémia ezt a programot (amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség is támogatott) TAO-támogatásból kívánja megvalósítani, de szükség volt önrészre is, amely forrást most biztosít számára az önkormányzat.

A júniusi kormánydöntés értelmében a röplabda sportág is bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe. A támogatási igazolások kiállítása, felhasználása, elszámolása miatt szükség van arra, hogy elválasszák a hivatásos sportszervezetet az utánpótlás sporttól. Ezt megtették Dunaújvárosban is, így létrehozták a DSE Röplabda Akadémia Nkft-t. Ezzel kapcsolatban került a képviselők elé egy napirend. A közgyűlés mintegy 28,5 millió forint létesítményhasználati támogatást nyújtott a Dunaferr SE-nek az év második felére. A röplabda szakosztályra jutó teremhasználati támogatást, mintegy 11 millió forintot a sportegyesület átengedné az új gazdasági társaság részére, ezt pedig a képviselők határozatba is foglalták.

A közgyűlés mintegy 25 millió forintot biztosít a DVG Zrt-nek arra, hogy a Magyar úton lévő Pentelei Waldorf Iskolában és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskolában kicseréljék a kazánt. A két intézmény fűtését jelenleg három kazán biztosítja, amelyen már elavultak. Az önkormányzati támogatásból korszerű, kondenzációs kazánokat építenek be.

További három millió forintot biztosítanak a DVG Zrt-nek a gyepmesteri telep kenneljeinek felújítására. A telep korszerűsítését idén kezdték meg, akkor az épület tetőszerkezetét újították fel. A telepen elhelyezett kóbor kutyák tartási körülményeinek javítása érdekében most a 13 kutyakennelt korszerűsítik.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.