Dunaújváros Hetilap

Többet költünk utazásra

doszerk - 2017. július 7. 7:55

Egyre többet költenek a magyarok turisztikai célú, többnapos belföldi utazásokra. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. 4 évvel ezelőtt 264 milliárd forintot fordítottak az utazásokra, tavaly már 45 milliárd forinttal többet - derült ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből.

A kutatás szerint a magyarok 40 százaléka havi szinten spórol, közülük minden negyedik azzal a céllal, hogy az utazási terveit megvalósíthassa, és leginkább a 24 év alatti fiatalokra jellemző, hogy üdülésre tesznek félre. A megkérdezettek 80 százaléka biztosan nem venne fel hitelt, vagy kérne kölcsön pénzt rokonától vagy barátjától azért, hogy utazását finanszírozni tudja - derült ki a kutatásból.

A legkedveltebb belföldi úti célok közül még mindig a Balaton a legnépszerűbb: tavaly mintegy 3 millió magyar választotta pihenése helyszínéül, míg a népszerűségi sorrendben második helyen álló Budapestet és térségét 2,5 millióan. A pihenési, üdülési vagy rekreációs céllal választott utazásoknál az ötnél több napot tartalmazó csomagajánlatok a legvonzóbbak - fejtették ki a jelentésben.

Az utazásra az előtakarékosság népszerűbb, mint például spórolni további tanulmányokra vagy félretenni gyerekek, unokák anyagi támogatásához, ugyanakkor a legtöbben továbbra is - a válaszadók 70 százaléka - a váratlan kiadásokra tartalékolnak - hangsúlyozzák a kutatásban. A kutatásból is levonható, hogy egyre tudatosabban tervezik a magyarok a pénzügyeiket: jobban odafigyelnek arra, hogy mindenki csak annyit költsön, amennyit az anyagi lehetőségei megengednek - emelte ki Kis Annamária, az Intrum Justitia üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója a közleményben.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.