Dunaújváros Hetilap

Újabb nagyrendezvénynek ad otthont a Szalki-sziget

Molnár Emese - 2017. július 13. 16:58

Városunkban rendezik meg július 28-30. között az országos strandröplabda bajnokság harmadik fordulóját, ennek érdekében felújítottak két homokos sportpályát a Szalki-szigeten.

A Szalki-sziget legújabb fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja és Gergő Edmond, a DVG Zrt. operatív igazgatója.

Mint azt Cserna Gábor ismertette, a Családi Hétvége, a DUDIK és a Rockmaraton után egy újabb nagyszabású rendezvény lesz városunkban. Pontosabban kettő, hiszen egy hétvégén két programnak ad otthont a Szalki-sziget: július 28-30. között lesz a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulója, valamint július 29-re időzítették a második Horgász-, halászlé- és halfőző versenyt.

A polgármester elmondta, tavasszal kereste meg az önkormányzatot a Magyar Röplabda Szövetség strandröplabda bizottsága azzal, hogy Dunaújváros biztosíthatná a strandröplabda bajnokság egyik fordulóját. Felidézte, 2002-ben nyerte el a nemzet sportvárosa címet Dunaújváros, azóta is igyekeznek ennek megfelelni. Sok röplabdás válogatottat nevelt ki a város, és rengeteg kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhetünk ebben a sportágban, például a Hild röplabda csapata idén harmincegyedszerre nyerte el a diákolimpiai címet. A strandröplabda bizottság megkeresése után egyeztettek a DVG Zrt-vel, milyen fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy megrendezhessék a bajnokságot a szigeten. Az önkormányzat hétmillió forintot biztosított a cégnek arra, hogy teljesen felújítsák, szabványosítsák a két homokos pályát, valamint hogy mobil lelátókat is kihelyezhessenek. Ezzel a két új pályával további hasonló rangos rendezvényeket is meg lehet majd valósítani a szigeten. Cserna Gábor azt is elmondta, a kormány stratégiai kabinetje elfogadta az önkormányzat Szalki-szigetre vonatkozó fejlesztési tervét, amelyről később részletesen is beszámolnak.

A négyfordulós strandröplabda országos bajnokság június 23-án kezdődött Tatán, majd Nyíregyháza után Dunaújvárosban rendezik meg. Az utolsó forduló augusztus közepén a Lupa-tónál lesz. A fővárosi szuperdöntőbe a férfiaktól és a nőktől is 16 páros jut be.

A szervezésben, az előkészületekben koordinációs szerepet vállalt Kovács Judit. Mint mondta, több város is jelentkezett a megrendezés jogára, de Dunaújváros a megközelíthetőségével, a természeti adottságaival, a röplabdás eredményeinek tükrében kitűnő helyszíne lesz a programnak. Több támogató is hozzájárult a rendezvény megvalósításához, így például a Mészáros és Mészáros Kft. ötven kamionnyi homokot hozott, a férfi és női pénzdíjas versenyt pedig a Renalpin Kft. és a Magyar Bionix Kft. támogatta. Mint azt Kovács Judit elmondta, szeretnének minél több városlakót a szigetre csábítani, a rendezvénnyel pedig a strandröplabdát népszerűsíteni, Arról is szólt, hogy más sportág képviselőinek is ajánlják az új pályákat.

Gergő Edmond megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen országos programot rendeznek meg a DVG Zrt. által üzemeltetett Szalki-szigeten. Elmondta, már volt a strandon két homokos pálya, de szabványosítani kellett ahhoz, hogy a rangos viadalt megrendezhessék. Az új pályatestek már elkészültek, és amint vége lesz a Rockmaratonnak, kitakarítják a területet, megtisztítják a pályát, és felállítják a mobil lelátókat is.

A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy szeretné, ha a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közösen jövőre megpályáznák az EFOTT rendezési jogát. Mint mondta, amikor 2008-ban Dunaújvárosban volt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, nézőcsúcsot döntött a rendezvény, de akkor még nem lehetett fürdeni a szabadstrandon, akkor dolgoztak még a kotráson.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.