Diadalmas serdülők

spigott - 2017. augusztus 11. 8:00

Mindhárom mérkőzését megnyerve szerezte meg hazai rendezésű tornájának első helyét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Nemcsak a felnőtt csapat, hanem a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlása is nagy erőkkel készül az előtte álló új szezon küzdelmeire. Akadémiánk serdülő együttese csütörtökön délelőtt tíztől délután négy óráig hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban lépett pályára egy felkészülési tornán, melyen a Kozármisleny, az Alba Fehérvár KC, valamint a Siófok volt Meggyes Rita tanítványainak ellenfele.

Fiataljaink a fehérváriak ellen kezdték meg a négycsapatos viadal küzdelmeit, s kiegyenlített, nagy csatában arattak 20-19-es győzelmet megyei riválisuk ellen. Ezt követte a Kozármisleny és a Siófok találkozója, melyen előbbi örülhetett a 19-18-as sikernek. Nagy küzdelmet hozott a Siófok és az Alba mérkőzése is, melyen a Balaton-parti gárda nyert három góllal (21-18), s hasonló különbséggel nyerték meg serdülőink a Kozármisleny elleni összecsapást is (25-22), így a torna utolsó meccsén már a végső győzelemért léphettek pályára a dunaújvárosiak.

Előtte azonban még a Kozármisleny aratott 25-19-es sikert a székesfehérváriak ellen, ami egyben azt is jelentette, hogy jó erőkből álló másodosztályú gárda szerezte meg az egész napos viadal második helyét. A DKKA fiataljai a Siófok ellen mérették meg magukat, s a torna legsimább meccsét játszva arattak 23-16-os győzelmet, így megérdemelten hódították el az első helyezést úgy, hogy a legjobb kapusnak a dunaújvárosi Németh Katát választották a szakemberek, míg a gólkirálynőnek járó elismerést a szintén DKKA-s Koronczai Petra érdemelte ki.

A serdülő torna eredményei

DKKA – Alba fehérvár KC 20-19
Kozármisleny – Siófok 19-18
Siófok – Alba Fehérvár KC 21-18
DKKA – Kozármisleny 25-22
Alba Fehérvár KC – Kozármisleny 19-25
DKKA – Siófok 23-16

Végeredmény: 1. DKKA 6 pont, 2. Kozármisleny 4 pont, 3. Siófok 2 pont, 4. Alba Fehérvár KC 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.