Döntetlennel kezdett a DPASE

spigott - 2017. augusztus 12. 20:49

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.