Sima győzelem a szlovák bajnok ellen

spigott - 2017. augusztus 11. 19:34

Fokozatosan felőrölte ellenfelét, s végül 31-22-es sikert aratott a szlovák bajnok Michalovce ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Egy nappal a Szeged elleni 40-26-os sikert követően már Székesfehérváron volt jelenése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, mely az Alba Fehérvár KC háromnapos felkészülési tornáján lépett pályára ma este a szlovák bajnok Iuventa Michalovce ellenében. György László együttesében ezúttal már pályára lépett a junior Európa-bajnokságról hazatért Klujber Katrin is, így vezetőedzőnknek "csak" a lábadozó Oguntoye Viktóriát és Kemény Dórát kellett nélkülöznie a nagymihályiak ellen.

Együttesünk játékában még érezhető volt a kőkemény heti munka, valamint a tegnap esti edzőmeccs is benne volt a lábakban, így az első félidőben még nem alakult ki túl nagy különbség a csapatok között. Ugyan rendre a Kohásznál volt az előny, a szünetre "mindössze" 15-12-es vezetéssel vonulhatott együttesünk, melyet elsősorban a rengeteg kihagyott ziccer számlájára írt a dunaújvárosi szakvezetés. A térfélcserét követően már lényegesen nagyobb volt a különbség a két együttes között, mert a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így fokozatosan nőtt a DKKA előnye, s a mieink végül igen sima, 31-22-es sikerrel zárták mai edzőmeccsüket.

Monori Orsolya nyolc gólig jutott! (Kép: DO-archív)

György László vezetőedző azonban ezúttal sem foglalkozott az eredménnyel, sokkal fontosabb volt számára, hogy az eltervezett taktikai elemekből mit tudtak megvalósítani tanítványai.
"Ahogy várható volt, fokozatosan felőröltük ellenfelünket, pedig nagyon nem voltunk frissek, s ez meg is látszódott a játékunkon. Ebben az időszakban nem az eredmény a lényeg, s bár nyerni természetesen jobb, mint kikapni, most is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hol tartunk a csapatépítésben. Az újak jól szálltak be a meccsbe, ugyanakkor rengeteg mindenen lehet és kell még javulnunk a bajnokság kezdetéig, főleg a támadójátékban és a kialakított helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnünk. A székesfehérváriak elleni szombati meccsig már csak pár óránk van, biztos vagyok abban, hogy nagyon fáradt lesz a csapat, s mivel egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ezért nehéz meccsre számítok" – fogalmazott György László a szlovák bajnok elleni győzelmet követően.

DKKA – Iuventa Michalovce 31-22 (15-12)
Gólszerzőink: Monori 8, Szekerczés 7, Klujber 4, Bouti 4, Kazai 3, Kovács A. 2, Szalai 2, Grosch 1.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.