Dunaújváros Hetilap

Teljesen felborul a vasúti menetrend

doszerk - 2017. augusztus 28. 11:39

Jelentős változásokra kell számítani a Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok szeptember elsején kezdődő pályafelújítása miatt.

A felújítás október 31-ig tartó fázisának idején módosul a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.

Pusztaszabolcsról Sárbogárdra és Dombóvárra a személyvonatok 20-30 perccel korábban indulnak. Az utolsó esti, Pusztaszabolcs–Sárbogárd viszonylatú személyvonat 27 perccel később közlekedik. A Dombóvárról Sárbogárdra és Pusztaszabolcsra tartó személyvonatok 18-30 perccel később indulnak és érkeznek. Az első reggeli, Dombóvárról Budapestre tartó vonat viszont 20 perccel korábban közlekedik.

Reggel hat órától éjfélig a Déli pályaudvar és Százhalombatta, Pusztaszabolcs, Dunaújváros között közlekedő vonatok a teljes útvonalukon, mindkét irányban 30 perccel később indulnak és érkeznek. A vágányzár ideje alatt egyes, Budapest–Százhalombatta és Budapest–Pusztaszabolcs között közlekedő vonatokat (mindkét irányban) töröltek a menetrendből, illetve ezek más vonatokkal összevonva közlekednek. Néhány Budapest–Százhalombatta viszonylatú vonat nem áll meg Nagytétény-Diósd és Érdliget megállóhelyeken.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Rétszilas vonalszakasz változásai miatt a csatlakozó vonalak menetrendje is módosul.

A Budapest–Székesfehérvár vonalon a Z30-as zónázók, illetve a Budapest-Déli–Martonvásár vonalszakaszon (mindkét irányban) a munkanapokon közlekedő vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új, G30-as viszonylatszámú vonatok közlekednek a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között, mindkét irányban.

A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest–Kelenföld illetve Kelenföld–Kőbánya-Kispest között járnak. Kelenföldön átszállási lehetőség lesz az Érd alsón át közlekedő G30-as vonatokhoz. A G30-as vonatok Érd alsón át közlekednek, ezért Budatétény, Barosstelep és Érd felső megállóhelyeket nem érintik, helyettük Kastélypark és Érd alsó megállóhelyeken állnak meg.

A Gemenc és a Sugovica expressz vonatok a Keleti pályaudvarról korábban indulnak Bajára, a Bajáról érkezők pedig később érkeznek meg.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a vágányzári hírek között érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

-OPH-

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)