Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

Molnár Emese - 2017. augusztus 11. 11:07

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.