Ajándékokkal érkeztek Baracsra!

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 22. 8:17

A Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és a DSE Röplabda Akadémia összefogásából több mint ötven gyermek kezdi meg a sportággal való ismerkedést!

Gőzerővel indult be az oktatás a Dunaújvárosi Röplabda Akadémián, ahol már két iskolai bázisra építenek az idén. Az egyik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola: itt Tomanóczy Tibor irányításával már hatodik éve testnevelés óra keretében tanulják a sportág alapjait a gyermekek. A másik bázist Baracson alakították ki, ahol több, mint ötven gyermek jelezte tanulási szándékát. Azért, hogy a tanulók még jobban megismerhessék a sportágat, csütörtökön bemutató órát tartott az akadémia négy korosztályos válogatott játékosa, valamint Tomanóczy Tibor és Kelemen István edzők. A kétszer 45 percen át keresztül zajló órákon az iskola minden tanulója kipróbálhatta ügyességét, labdaérzékét, hiszen az akadémia feltett szándéka, hogy azok a gyermekek, akik még nem jelentkeztek röplabdázónak, később is csatlakozhassanak a többiekhez.

Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezető igazgatója: Nagy öröm számunkra, hogy a dunaújvárosi bázis intézményünk mellett egy vidéki iskola is bekapcsolódott a munkába. Annak kifejezetten örülök, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen több, mint ötven gyermek jelezte, hogy szeretne közénk tartozni. Az edzéseink időpontjait kialakítottuk, így a gyermekeket hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön 15 és 16 óra között várjuk a Baracsi Faluház tornacsarnokába, ahol kiváló edzőnk, Kelemen István oktatja majd a fiatalokat. Célunk, hogy ez az együttműködés hosszú távú legyen, hiszen ez mind Baracsnak, mind nekünk gyümölcsöző lehet. A baracsi gyermekekhez most sem üres kézzel érkeztünk, hiszen a játék fontos elemeit hoztuk ajándékba nekik. Így a hálótartó szerkezetet hálóval, valamint 15 darab röplabdát.

Közös terveink alapján a jövő év folyamán szeretnénk felújítani az iskola udvarán lévő, most csak homokozásra használt röplabda pályát, majd lehetőségeink szerint a tornacsarnok padlózatának felújításában is megpróbálunk segíteni. További cél, hogy azoknak dunaújvárosi és baracsi akadémistáknak, akik most még általános iskolások, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jóvoltából a középiskolába kerülésben is segítséget nyújtsunk. Mint azt Tomanóczy Tibortól megtudtuk, természetesen azt is szeretnék, ha egy-egy tehetséges gyermekre is rátalálnának, akik akár a Dunaferr utánpótlás csapataiban is szerepet kaphatnának.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.