Bravúr kell a sikerhez

spigott - 2017. szeptember 14. 8:00

A tabella második helyezettjének otthonában lép pályára az NB III-as bajokság hétvégi fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Szép győzelmet aratott hétvégén a tavaly még NB II-es Kozármisleny ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely Csendes Péter góljával kerekedett felül szombati vetélytársán, így öt forduló elteltével továbbra is tartja harmadik helyét az NB III Közép Csoportjában. Dobos Barna vezetőedző azonban nemcsak a győzelemnek örülhetett, hanem annak is, hogy együttese kapott gól nélkül hozta le a találkozót, s mint azt a gárda szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a jövőben is az lesz a legfontosabb feladatuk, hogy a védelem stabilan teljesítsen, ugyanakkor támadójátékban is szeretnének előrébb lépni.

A hétvégén mindkettőre szüksége is lesz a Dunaújváros PASE labdarúgóinak, ugyanis szombaton délután négy órától Tiszakécskén, a tabella második helyén álló Duna Aszfalt TVSE otthonában lépnek pályára. Együttesünk vetélytársa eddigi öt meccséből négyet megnyert, s csak egy döntetlen "csúfítja" idei mérlegét, ám az elmúlt szezont is nézve már harminchat meccses (!) veretlenségi sorozatot tudhat magáénak a tiszakécskei gárda. Dobos Barna szerint nem ők lesznek a hétvégi meccs esélyesei, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy feltett kezekkel lépnének pályára sőt, pontot, pontokat szeretnének szerezni, s ha egyénileg és csapatként is jól teljesítenek labdarúgóink, akkor erre képesek is lehetnek.

Képek: DO-archív

Hasonlóan vélekedett Farkas Viktor, a DPASE belső védője is, aki szerint a házigazdák különösen az első félidőben, illetve a mérkőzések végén nagyon veszélyesek, ezért nagyon fontos lesz, hogy ezeket a kritikusabb időszakokat is nagy koncentrációval, lehetőleg kapott gól nélkül hozza le a csapat. Csapatunk nyáron igazolt játékosa, Karacs Roland is bízik a győzelemben, s bár több nagyon jó barátja is játszik a tiszakécskei alakulatnál, abban reménykedik, hogy a szombati találkozó után ő zrikálhatja majd ismerőseit.

A Dunaújváros PASE fontosnak tartja a múltbeli játékosait és dolgozóit, s őket is sok szeretettel várja mérkőzéseire. A dunaújvárosi felnőtt labdarúgó csapat (Dunaújvárosi Kohász, Dunaferr SE) egykori játékosainak és munkatársainak ezért tiszteletbeli bérleteket biztosít együttesünk, amelyeket Petrás Gábornál, a Dunaújváros PASE munkatársánál lehet igényelni.

 

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.