Felemás kezdés az utánpótlásnál

spigott - 2017. szeptember 18. 16:18

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági csapata is egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdte az idei bajnoki küzdelmeket.

Nemcsak felnőtt együttesünk, hanem a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás csapatai számára is megkezdődött a bajnoki szezon. Mivel a fiatalabb korosztály küzdelmeit az idei szezonra alaposan átszervezte a Magyar Kézilabda Szövetség, így junior csapat hiányában, az ifjúságiak és a serdülők jelentik a felnőtt csapat alatti közvetlen utánpótlást. A dunaújvárosi fiatalok mindkét korosztályban két-két mérkőzést játszottak eddig a bajnokság idei kiírásában, melyet területi alapon nyugati és keleti csoportra osztottak be versenykiírásban, s a mieink utóbbiban kaptak helyet.

Képek forrása: kohaszkezi.hu

Ifjúsági együttesünk a Győr otthonában kezdte meg szereplését a sorozatban, ám sok sikerélmény nem jutott a Rába-partján a mieinknek, ugyanis a zöld-fehérek szoros, 13-11-es első félidő után simán, 32-21-re nyertek Vártok Ákos tanítványai ellen. Fiataljaink a Bajnok DSE Nemesvámos ellen javíthattak a második fordulóban, s hazai pályán hozták is a kötelezőt, s 47-24-es sikerrel szerezték meg első pontjaikat a szezonban. Akadémiánk első számú serdülő együttese szintén az ETO és a Nemesvámos ellen mérette meg magát az első két fordulóban, s a forgatókönyv is hasonló volt, mert a győriektől elszenvedett 37-24-es vereség után 26-24-re legyőzték a Bajnok DSE-t, így ifjúsági együttesünk az ötödik, míg a serdülők a hetedikhelyről várhatják a bajnoki folytatást.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.