Lehet még nevezni az úszógálára

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 5. 18:24

Már csak hat hely kiadó a Guiness-rekordkísérlettel egybekötött, az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében kiírásra került 24 órás úszógálára.

Az idei évben immár tizenegyedik alkalommal került kiírásra az Netfone-Úszógála, melyet az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület szervez. A 2017. október 28-29-én, a Fabó Éva Sportuszodában megrendezésre kerülő gála főszervezője ezúttal is Szalontai Károly, aki mint elmondta, a rendezvény több cél elérését is kitűzte maga elé.

- Rendezvényünk az egészséges életmódra való buzdításra, az úszó, búvárúszó és a vízilabda sport népszerűsítése, valamint két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak karitatív támogatását tűzte ki céljául már 2007-ben, melyek azóta sem változtak. Az elmúlt esztendőben 30-30-30 ezer forintot adtunk át a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak, lakóinak, valamint Nagy Kamilla családjának, gyermekük gyógykezelésére.

- Milyen csapatok nevezését várják?

- Az idén összesen 16 csapatot tudunk fogadni a 2017. október 28-án startoló rendezvényünkre, melyre már csak néhány hat kiadó hely van. Közel 320 versenyző áll majd a rajtkőre a 24 órás megmérettetésen. Egyetemi, fő- és középiskolai csapatok, valamint országunk több mint 30 településéről összeállt együttesek, vagyis „az úszás megszállottjai” alkothatják a mezőnyt. A rajtpisztoly október 28-án 12 órakor dördül el, míg a befejezés 29-én déli 12 órakor lesz.

- Az elmúlt években számos program kísérte az eseményt. Az idén milyen meglepetésekkel várják a csapatokat?

Képek: DO-archív

- Idén is tervezzük a népszerű totó játékot, ahol az úszógálánk, városunk és a Magyar Szabadidősport Szövetség történetéből alkottuk meg kérdéseinket. Ezen kívül baba-mama családi úszást illetve szenior fejelő bajnokságot tervezzük. A versennyel párhuzamosan az uszodában felállított színpadon különféle zenés, táncos, humoros előadások kerülnek bemutatásra az éppen pihenő versenyzők, hozzátartozók, valamint az utcáról betérő érdeklődő szurkolók részére. A kiegészítő programok kora délutántól éjfélig, majd másnap délelőtt az eredményhirdetésig tartanak.  
Mint azt a főszervező, Szalontai Károly elmondta, szeretnék megdönteni a 2013-as évben elért Guiness-rekordot, vagyis az 1454 perc alatt 320 versenyző által leúszott 27500 hosszt, azaz az 1375 km-es távot, amely tovább fokozza a rendezvény izgalmát.

Az eddig benevezett csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.