Sima továbbjutás a kupában

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 20. 17:30

Korán kétgólos előnybe került, s végül 3-1-es sikerrel jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába a Szabadszállás otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A legjobb 64 közé kerülés volt a tétje a Dunaújváros Szabadszállás elleni Magyar Kupa mérkőzésnek, ahol a megye II. osztályban játszó ellenféllel szemben a mieink számítottak a találkozó esélyesének. Abban biztosak lehettünk, hogy Dobos Barna együttese nagyon komolyan veszi a kupakiírást is, hiszen az elmúlt években volt, amikor nagyszerűen menetelt a csapat, de olyan is, amikor kínos vereséget szenvedett már az első fordulóban. A DPASE összeállításából is kitűnt ez, mivel a vezetőedző az NBIII alapcsapatát küldte pályára. Mivel ebben a fordulóban a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, így az összecsapás maximális koncentrációt igényelt minden játékostól. Az előjelek bíztatóak voltak az újvárosiak számára, hiszen a bajnokság rangadóján nagyszerű játékkal a Tiszakécske együttesét verték 3:2-re idegenben.

Ami a mai meccs pikantériáját adta az az volt, hogy a Szabadszállás is a Tiszakécske ellen játszotta legutóbbi bajnokiját, de azt a megye II-ben a TVSE II. csapata ellen. Azon a találkozón megmutatkozott, hogy nagyon gólerős a szabadszállási csatársor, hiszen hat gólt lőttek, viszont a védelem is sebezhető, hiszen hat gólt kaptak. Nos, ezt a sebezhetőséget azonnal ki is használta a Dunaújváros, hiszen Tóth Tibor már a 7. percben megszerezte a vezetést, aki Barna Zsolt beadására érkezett jó ütemben, és fejelte a labdát a hazaiak kapujába (0:1). A folytatásban is az újváros irányította a játékot, így nem volt váratlan az újabb találat. Ezt a mostanában igen gólerős hátvédünk, Csendes Péter szerezte, de ezúttal nem fejjel, aki a Szepessy Róbert fejese után a kapufáról kipattanó labdát lőtte a hálóba (0:2). Fordulás után csökkent a dunaújvárosiak nyomása, melyet kihasználtak a hazaiak, akik Vitalij Máruska révén szépítettek (1:2). A mieink azonban csakúgy, mint a hétvégi bajnokin gyorsan tudtak gólra góllal válaszolni. A 75. percben Zvara Dávid mélységi passza után Király Bence ívelte középre a labdát, melyet szépen fejelt a felső sarokba Tóth Tibor, aki ezzel a találattal a végeredményt is beállította (1:3), így a Dunaújváros várhatja a sorsolást a legjobb 64 csapat között.

Tóth Tibor (pirosban) két gólig jutott! (Kép: DO-archív)

dr. Dobos Barna vezetőedző: Ez a hét közbeni mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a hétvégi, Rákosmente elleni bajnoki mérkőzésre. A második félidei egyetlen megingásunkat kihasználta a hazai csapat, de előtte és azt követően is magabiztosan játszottunk. Megérdemelten győztünk és jutottunk tovább a Magyar Kupában.

Szabadszállási SE – Dunaújváros PASE 1:3 (0:2)

Szabadszállási SE: Csorba Gábor - Sztakó Tibor, Hegedűs Edvin, Halász László, Progli István, Bajusz Patrik, Máruska Vitalij, Földes Lóránt (Berényi Gábor a 83. percben), Zrinyi Zsolt (Dézsi Tamás a 76. percben), Kovács Péter, Kiss Szabolcs (Kanizsai Lajos Manó a 86. percben).

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor - Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Karacs Roland (Sándor Tamás az 53. percben), Dorogi Renátó (Hamar Erik Viktor a 62. percben), Tóth Tibor (Horváth Kevin a 78. percben), Szepessy Róbert, Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt. Vezetőedző: Dr.Dobos Barnabás László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.