Dunaújváros Hetilap

Újra lehet majd parkolni az élményfürdőnél

doszerk - 2017. szeptember 2. 7:28

Iván László önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint, az Élményfürdő birtokbavételét követően újra megnyitják a komplexum előtti parkoló területét a lakosság, illetve közlekedők számára, így újra lehetőség nyílik az ott történő parkolásra.

Mint megírtuk, az élményfürdő immár a város tulajdonába került. Cserna Gábor polgármester elmondta, a tervek szerint jövő áprilisban megnyithatja kapuit a fürdőzők előtt, és akkor megkezdik a Fabó Éva Sportuszoda felújítását, hogy egy vízisport- és fürdő komplexumot hozhassanak létre.

- A CIB Bank tulajdonában volt az élményfürdő. Mi abban kértük a kormány segítségét, hogy a város tulajdonába kerülhessen az ingatlan, hogy a városlakók, és a környező településekről ide érkező vendégek ismét használhassák kedvükre a fürdőt. Idővel megszületett a határozat, és a kormány az önkormányzat számára biztosította a 900 millió forintos vételárat. Az elmúlt hetek során önkormányzatunk és a tulajdonos is aláírta az adásvételi szerződést, majd átutaltuk a vételárat. Szeptember 1-től pedig hivatalosan is a város tulajdonába kerül a fürdő, a DVG Zrt. birtokba veszi, és megkezdi a további munkálatokhoz szükséges lépéseket, hogy egy vízisport- és fürdő komplexumot alakíthassunk ki a Fabó Éva Sportuszodával együttesen. Abban bízom, hogy jövő év áprilisában már megnyithatjuk a fürdőt a vendégek előtt, utána kezdődhet az uszoda felújítása - ismertette a polgármester, majd hozzátette, a vételárral együtt mintegy 4,5 milliárd forintból valósulhat meg a komplexum kialakítása. A polgármester megköszönte dr. Galambos Dénes és dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának a hathatós segítségét, közreműködését, amellyel elérhették ezt a mérföldkövet - mondta Cserna Gábor polgármester, az intézmény átvétele apropóján tartott sajtótájékoztatón.

Egy, még az útfelújítások kapcsán tartott sajtótájékoztatón Cserna Gábor elmondta, több környéken lakó kérte, hogy nyissák majd meg a jelenleg elzárt parkolókat a fürdő előtt. Ezzel a
feladattal pedig megbízta a körzet képviselőjét, Iván Lászlót, aki bejelentette, újra megnyitják a komplexum előtti parkoló területét a lakosság, illetve közlekedők számára, így újra lehetőség nyílik az ott történő parkolásra.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.