A Szabadság Kupáért fociztak

spigott - 2017. október 24. 8:00

A Rozé Fröccs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megendezett IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg nemzeti ünnepünkön a IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ahogy azt megszokhattuk már az elmúlt évek rendezvényein, ezúttal is nagyon hamar lefoglalták helyeiket a csapatok az egész napos viadalon, melyet önkormányzatunk támogatásával a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hozott ismét tető alá.
A szervezők ezúttal két hatos csoportba osztották a résztvevő együtteseket, melyek hétfőn délelőtt nyolc órától a sportcsarnok nagytermében, míg tizenkettőtől már a kisteremben is megmérették magukat. a végig sportszerű küzdelmet hozó csatározások első köréből a csoportok első négy helyezettje jutott tovább a délután négy órakor kezdődő egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé Ruform, a Kemi-Ker Kft., a Kinder Surprise és a Rozé Fröccs csapatai kerültek be, s közülük végül a Kemi-Ker és a Rozé Fröccs küzdhetett meg az aranyéremért.

Az este hat órakor kezdődő bronzmeccsen a Kinder Surprise gárdája nagy csatában, 2-0-ra győzte le a Ruformot, míg a fináléban a Rozé Fröccs diadalmaskodott hasonló arányban, így idén ők szerezték meg a Szabadság Kupa első helyét. Ahogy azt megszokhattuk már, a torna végén az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők: a legjobb játékosnak járó elismerést Balogh Dávid (Rozé Fröccs), a legjobb kapusét Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.) vehette át, a gólkirályi címet Nyúl Péter (Kinder Surprise) szerezte meg. A DLSZ + díjat a Ruform csapatának vezetője, Aladics Tamás kapta meg, méghozzá azért, mert már nem először hozta el együttesét a tőlünk 132 kilométerre található Bácsbokodról.
A nap végén érthetően elégedetten értékelt a viadal főszervezője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megragad minden olyan alkalmat, amikor az amatőr kispályás labdarúgókat meg tudja mozgatni. Ezt tettük október 23-án, nemzetünk ünnepén is, ahol együtt, közösen az amatőr játékosokkal fejet hajtottunk az 56-os hősök előtt. Ezt követően már pattoghatott a labda a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, remek mérkőzések, kiváló hangulat, sportszerű játék jellemezte a tornát. A nap végén természetesen díjaztuk a legjobbakat is, kupákkal, érmekkel és oklevéllel ismertük el aznapi remek teljesítményüket. Mindemellett jár a köszönet Dunaújváros önkormányzatának, hiszen velük közösen tudjuk megvalósítani céljainkat, vagyis, hogy sportolásra hívjuk akár a nemzeti ünnepen is a Dunaújváros és környéke lakosságát.

A IV. Szabadság Kupa dobogósai: 1. Rozé Fröccs, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Kinder Surprise

Különdíjak

Legjobb játékos: Balogh Dávid (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Nyúl Péter (Kinder Surprise)
DLSZ +: Aladics Tamás (Ruform)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.