Fontos pontokat szerzett a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. október 20. 20:51

A találkozón rengeteg helyzetet kidolgozó Dunaferr nagy csatában egygólos győzelmet aratott a Bőny ellen.

Fontos, presztízs értékű mérkőzés várt a Dunaferr DUE Renalpin FC együttesére, hiszen azt a Bőnyt fogadta, amely az elmúlt két fordulót követően csupán három ponttal maradt el a mieink mögött. Ezek alapján izgalmas, kiélezett mérkőzést vártunk még akkor is, ha a Dunaújváros együttese végre kiegészült azokkal a játékosokkal, akik eddig sérülés, vagy eltiltás miatt nem állhattak a vezetőedző, Schrancz Balázs rendelkezésére. Azt egyáltalán nem lehetett mondani, hogy a hazaiak voltak a meccs esélyesei, hiszen a vendégek is kiváló játékosállománnyal rendelkeznek. Több, az első osztályban évek óta edződő futsalosokból faraghat jó csapatot az idén a játékos edző, Lódi Tamás, aki korábban hosszú időn keresztül a Rába ETO együttesét erősítette. Szép sarokrúgás kombinációval indított a Dunaferr, majd Rigónak kellett védenie Bogyó jól helyezett lövését. Szép, kombinatív játékot láthattunk az első percekben a hazaiaktól, kisebb helyzetekkel, de az összecsapás első találatát egy kontra végén a vendégek szerezték meg, miután Szentjobbi Rigó lábai között gurította a hálóba a labdát (0:1). Fridrich Dávid tesztelte a hetedik percben Matkovicsot, majd Pál Patrik hagyott ki egy újvárosi ziccert. Érett a hazai egyenlítés, de az sehogyan sem jött össze, pedig a lehetőségek meg voltak rá. Pál lőtte közelről hasba a vendégek kapusát, majd fél perc múlva kegyetlenül kilőtte a jobb felső sarokból az addig ott unatkozó pókot (1:1).

Hosszú Ádám félmagas lövését védte bravúrral Matkovics, aki ezekben a percekben egyedül tartotta meccsben csapatát, hiszen egymás után több remek védést mutatott be. A 12. percben Varga is csatlakozott azokhoz a játékosokhoz, akik ki tudták hagyni a legnagyobb helyzeteket, melynek majdnem az lett az ára, hogy a vendégek ismét magukhoz ragadták a vezetést, hiszen a Dunaferrt Horváth lövése után csupán a kapufa mentette meg góltól. A félidő hajrájában Velez passz helyett a lövést választotta, mely rossz döntés volt, hiszen a túloldalon Hosszú Ádám az üres kapuval szemben egyedül állt. Az utolsó percben aztán a hazai nyomás góllá érett. Pál Patrik kapott remek átadást, aki elementáris erővel lőtt, melyre nem lehetett ellenszere a vendégek kapusának (2:1). Fordulás után azonnal megszerezte harmadik találatát a Dunaferr. Ezúttal Hosszú Ádám volt az előkészítő, mag Varga Csaba a befejező (3:1). A kétgólos előny szemmel láthatóan megnyugtatta a Dunaferrt, akik ismét azt a sokpasszos játékot mutatták, mint a meccs első perceiben. A folytatásban ezzel a megfontolt, taktikus futsallal magabiztosan tartották meg a kétgólos előnyt, melyet Hosszú próbált meg növelni eggyel, de lapos lövését lábbal hárította Matkovics. Talán ez a nyugalom volt az oka, hogy a fiúk a szabálytalanságok számára nem figyeltek eléggé, mivel a félidő közepére már elérték az ötödiket, így vészesen közeledett a büntető elérése. A 33. percben nem hittünk a szemünknek, amikor Hosszú és Fekete vezették a kapusra a labdát, mely annyira meglepte Hosszút, aki nem tudta eldönteni, lőjön, vagy passzoljon, hogy végül passza keresztben elment a kapu előtt. A vége előtt két perccel láthattuk a találkozó egyik legszebb megmozdulását, amikor Horváth emelte át a kapus felett a labdát, de az a felső lécről kifelé pattant. A kapusát mezőnyjátékosra cserélő Bőnynek bejött a taktikai húzása, hiszen 70 másodperccel a vége előtt Peczár találata után ismét nyílttá vált a találkozó végkimenetele (3:2). A maradék időben volt is izgalom bőven, főként Lódi közeli emelésénél, amikor a felső léc mentette meg a Dunaferrt a góltól. Arról, hogy végül örülhessünk Fekete Róbert tett, aki rendkívül taktikusan tartotta meg a vendégek kapuja előtt a labdát addig, míg meg nem szólalt a végét jelző dudaszó. 

Dunaferr DUE Renalpin FC- Bőny-Szavill Consulting 3:2 (2:1)

Játékvezető: Deme Rajmund, asszisztensek: Hartung Vilmos, Szabó Péter

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó László - Horváth Norbert, Németh Péter, Varga Csaba 1, Hosszú Ádám. Cserék: Reveland Zoltán - Schrancz Balázs, Fridrich Dávid, Bánfalvi Balázs, Pál Patrik 2, Fekete Róbert, Gorjánácz Márió, Velez Donát, Csányi Dávid István.

Vezetőedző: Schrancz Balázs

Bőny-Szavill Consulting: Matkovics Gábor - Rajzinger Péter, Szentjobbi Roland 1, Bogyó Károly, Peczár Csaba 1. Cserék: Szabó Richárd - Németh Flórián Norbert, Mógor Dávid, Lódi Tamás, Horváth Márió, Hajmási Rajmund, Zobák Csaba, Bieder Tamás. Vezetőedző: Lódi Tamás

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.