Megkezdődött a 24 órás Úszógála!

Szárszó Lajos - 2017. október 28. 13:55

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában több, mint ötszáz úszó részvételével kezdődött meg a jótékonysági úszógála és László Dezső Emlékverseny.

Az elmúlt évek szokásához képest is nagyobb volt a sürgés-forgás a Fabó Éva Sportuszodában, ahol immár 11. alkalommal rendezi meg az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület a 24 órás úszógálát. A 16 csapat több, mint ötszáz versenyzője szó szerint az uszoda minden üres zugát elfoglalta matracaival, rögtönzött ágyaival, hogy amíg társuk a medencében rója a köröket, addig a következő váltásig kipihenje magát. Erre azért is lesz szükségük a sportolóknak, hiszen minden egyes hossz után egy forint kerül két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a Jószolgálati Otthon számlájára. A rendezvény fényét ezúttal az emelte, hogy a szervezők megemlékeztek barátjukról, László Dezsőről, akinek felesége és leánya is jelen volt a megnyitó ünnepségen. Szalontai Károly levelében így búcsúzott barátjától.

- Drága Dezső barátunk! Itt vagyunk, és tisztelegtünk neked. Nem is értjük miért csak most. Sok minden eszünkbe jutott az elmúlt tíz évben a veled együtt lebonyolított Úszógálákról, hiszen nélküled nem kezdhettük volna el egyiket sem. Most a tizenegyediken sajnos már nem lehetsz köztünk. Fájdalmunkat a sok szép emlékkel próbáljuk elnyomni, de nehezen megy, így csak remélni tudjuk, hogy családodnak is idővel menni fog, hogy a szép emlékek lesznek azok, amik eszükbe jutnak, mikor a nevedet kimondják és felemlegetnek. Arra kérünk, vigyázz a családodra és ránk is, akik szerettek, kedveltek és felnéztek rád!

A megható megemlékezés után Gombos István úr, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának humán ügyekért felelős alpolgármestere hivatalosan nyitotta meg a gálát.

- A rendezvény múltja, az eltelt évek és a mindenkori nemes cél jól példázza, hogy szükség van erre és ehhez hasonló rendezvényekre Dunaújvárosban. Dunaújváros büszke sportváros, de nem csak a profi sportolóira büszke, hanem mindazon amatőr és hobbi sportolóira, aki saját és környezete egészségéért tesz nap, mint nap, és leküzdi akadályait. Hiszem, hogy mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen, már nyertek! Példát mutattak kortársaiknak, tettek az egészségük védelméért, mindezt pedig azon nemes cél érdekében, hogy a testi- és értelmi fogyatékkal élőket támogassák. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében köszönöm az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület évtizedes töretlen, lelkiismeretséggel végzett tevékenységét. Köszönöm valamennyi támogató segítő szándékát!
Miután Gombos István alpolgármester utolsó gondolatával a résztvevőknek kívánt sportszerű versengést pontosan déli 12 órakor megkezdődött a 24 órás úszógála.

Az induló csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs, Búvársuli SE, Veresi DECA Macik, IgyunkRája, Hosszdarálók, Lamanteam, Edzésonline-DUE

Színpadi program október 28-án

17. órától: Apple Country Club (Rácalmás)
18. órától: Gárdonyi Ált.Isk. Dance Club
18.30.-tól: Kleopátra Bellydance Group
19. órától: No Control Dance Group
Szünetekben: Franky B
20. órától: EFKA Zenekar

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.