Szombaton kezdődik a 24 órás Úszógála!

Szárszó Lajos - 2017. október 27. 17:58

Ismét magyarországi Guiness rekord kísérletre készülnek az úszók a Dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol minden hossz forintokban lesz mérhető.

2017. október 28-án, szombaton délben, az ünnepélyes megnyitó után, melyen Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszönti a csapatokat, kezdődik meg immár 11. alkalommal az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében kiírásra került 24 órás úszógálára. A főszervező Szalontai Károly az idén 16 induló csapat nevezését fogadta el, akik nem csak magukért, hanem két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóiért is úsznak.

- Az idén összesen 16 csapatot tudunk fogadni, így közel 320 versenyző rója majd a habokat a 24 órás megmérettetésen. Köztük számos egyetemi, fő- és középiskolai fiatalt találunk, akiket joggal nevezhetünk az úszás szerelmeseinek. A program megemlékezéssel kezdődik, ahol barátunkra, László Dezsőre emlékezünk, majd Gombos István alpolgármester köszöntője után indul a verseny, amely másnap délig tart. A rendezvénynek több célja van, így az egészséges életmódra nevelés, az úszó, búvárúszó és a vízilabda sport népszerűsítése, valamint két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak támogatása. Természetesen az is cél, hogy megdöntsük a 2013-as évben elért Guiness-rekordot, vagyis az 1454 perc alatt 320 versenyző által leúszott 27500 hosszt, azaz az 1375 km-es távot, amely tovább fokozza a rendezvény izgalmát. A versennyel párhuzamosan az uszodában felállított színpadon különféle zenés, táncos, humoros előadások kerülnek bemutatásra, az éppen pihenő versenyzők, hozzátartozók, valamint az utcáról betérő érdeklődő szurkolók részére kora délutántól éjfélig, majd másnap délelőtt az eredményhirdetésig.

Képek: DO-archív

Az induló csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs, Búvársuli SE, Veresi DECA Macik, IgyunkRája, Hosszdarálók, Lamanteam, Edzésonline-DUE

Színpadi program: október 28-án

17. órától: Apple Country Club (Rácalmás)
18. órától: Gárdonyi Ált.Isk. Dance Club
18.30.-tól: Kleopátra Bellydance Group
19. órától: No Control Dance Group
Szünetekben: Franky B
20. órától: EFKA Zenekar

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.