Szombaton kezdődik a 24 órás Úszógála!

Szárszó Lajos - 2017. október 27. 17:58

Ismét magyarországi Guiness rekord kísérletre készülnek az úszók a Dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol minden hossz forintokban lesz mérhető.

2017. október 28-án, szombaton délben, az ünnepélyes megnyitó után, melyen Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszönti a csapatokat, kezdődik meg immár 11. alkalommal az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében kiírásra került 24 órás úszógálára. A főszervező Szalontai Károly az idén 16 induló csapat nevezését fogadta el, akik nem csak magukért, hanem két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóiért is úsznak.

- Az idén összesen 16 csapatot tudunk fogadni, így közel 320 versenyző rója majd a habokat a 24 órás megmérettetésen. Köztük számos egyetemi, fő- és középiskolai fiatalt találunk, akiket joggal nevezhetünk az úszás szerelmeseinek. A program megemlékezéssel kezdődik, ahol barátunkra, László Dezsőre emlékezünk, majd Gombos István alpolgármester köszöntője után indul a verseny, amely másnap délig tart. A rendezvénynek több célja van, így az egészséges életmódra nevelés, az úszó, búvárúszó és a vízilabda sport népszerűsítése, valamint két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak támogatása. Természetesen az is cél, hogy megdöntsük a 2013-as évben elért Guiness-rekordot, vagyis az 1454 perc alatt 320 versenyző által leúszott 27500 hosszt, azaz az 1375 km-es távot, amely tovább fokozza a rendezvény izgalmát. A versennyel párhuzamosan az uszodában felállított színpadon különféle zenés, táncos, humoros előadások kerülnek bemutatásra, az éppen pihenő versenyzők, hozzátartozók, valamint az utcáról betérő érdeklődő szurkolók részére kora délutántól éjfélig, majd másnap délelőtt az eredményhirdetésig.

Képek: DO-archív

Az induló csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs, Búvársuli SE, Veresi DECA Macik, IgyunkRája, Hosszdarálók, Lamanteam, Edzésonline-DUE

Színpadi program: október 28-án

17. órától: Apple Country Club (Rácalmás)
18. órától: Gárdonyi Ált.Isk. Dance Club
18.30.-tól: Kleopátra Bellydance Group
19. órától: No Control Dance Group
Szünetekben: Franky B
20. órától: EFKA Zenekar

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.