Vereség, de továbbjutás

spigott - 2017. október 22. 11:42

Kétgólos, 27-25-ös vereséget szenvedett a CSM Roman vendégeként, de összességében magabiztosan jutott tovább az EHF Kupa harmadik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Románvásáron, a CSM Roman elleni EHF Kupa párharc visszavágóján lépett pályára ma délelőtt tíz órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai hétgólos előnyből várták a találkozót, ám a céljuk nem a fór megtartása volt ma délelőtt, hanem az újabb győzelem megszerzése. Sajnos Kazai Anita együttesünk szombati edzésén bokasérülést szenvedett, így rá nem számíthatott György László vezetőedző, aki abban bízott, hogy a hullámvölgyeket elkerülve sikerül kiharcolni a továbbjutást.
A kezdésre nem is lehetett különösebb panasz, Szalai góljával ugyanis hamar megszerezte a vezetést együttesünk, mely az első öt gólból hármat szerezve igyekezett tudatosítani vendéglátójával, hogy komolyak a továbbjutási szándékai (2-3). A házigazdák ekkor nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink védekezésével, s a szerzett labdákból sikerült gyors gólokat szerezve növelni tovább az előnyt, ám 6-4-es vezetésnél jöttek a dunaújvárosi hibák is, s ezt az ellenfél használta ki könnyű gólokkal, így az első tíz perc végén újra egált mutatott az eredményjelző (6-6).

Ugyan Micijevic révén még egyszer magához ragadta a vezetést együttesünk, a folytatásban több tiszta ziccert is elhibáztak játékosaink, így a románok újból egalizáltak, majd a játékrész derekán magukhoz ragadták az előnyt sőt, 9-7-nél már kettő góllal vezettek. Jött is azonnal György László időkérése, s ez szerencsére hatott is, mert a hazaiak nyitott védekezése ellen Micijevic volt kétszer is eredményes, s a záró tíz percet már egálról kezdte együttesünk (9-9). A félidő hajrájában ugyan rendre a románoknál volt az előny, ám Klujber, Szekerczés és Molnár is rendre válaszolni tudott a hazai gólokra, így a szünetre 13-13-as döntetlennel vonultak a felek.

A második felvonásban továbbra is nagyon kellemetlen nyitott védekezéssel igyekeztek megnehezíteni a mieink dolgát a hazaiak, de György Lászlónak erre is volt válasza, s a pályára küldött Bouti Fruzsina góljával újra sikerült átvenni a vezetést (15-16). Sajnos nem sokáig, mert Micijevic és Dombi kiállítása alatt fordítottak a hazaiak, s mivel újra több szélsőziccer kihagyása miatt kellett bosszankodnia vezetőedzőnknek, ezért György László 20-19-es hazai vezetésnél ismét magához hívta tanítványait. A balszélre Bouti Fruzsina állt be, első helyzetét azonnal értékesítette is, s bár a házigazdák még egyszer magukhoz ragadták az előnyt, Takács Dusmáta első és Micijevic hatodik találata után 22-21-re már a mieink vezettek.

Képek: DO-archív

Ekkor jött azonban egy újabb hullámvölgy a Kohász játékában, hiába kerültek emberelőnybe kézilabdázóink, sorozatban szórták el a labdákat, s a hazaiak nemcsak fordítottak, hanem megléptek 25-23-ra is, így György Lászlónak újra időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. A kisebb gödörből Kovács és Szekerczés próbálták kihozni a mieinket, ráadásul utóbbi gólja már azt is jelentette, hogy a románoknak már nyolc góllal kellett volna nyerniük a továbbjutáshoz (26-25). A játékidőből azonban ekkor már csak három perc volt hátra, így ez természetesen lehetetlen volt, s ugyan a hazaiak még egy gólt hozzáraktak előnyükhöz, s végül 27-25-re nyertek is, a DKKA továbbjutásához nem férhetett kétség.

CSM Roman – DKKA 27-25 (13-13) - Továbbjutott a DKKA 56-51-es összesítéssel

DKKA: Tomasevics - Klujber 5, Szekerczés 4, Cifra, Micijevic 6, Szalai 3, Molnár 1. Csere: Csapó, Oguntoye (kapusok), Dombi 1, Nick, Bouti 2, Kovács 2, Takács D. 1, Monori. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.