Dunaújváros Hetilap

A Jobbik senkinek nem kell

Molnár Emese - 2017. november 24. 17:01

Szabó Zsolt lesz a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje a dunaújvárosi választókerültben.

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, Szigetvári Viktor, az Együtt országos választmányának elnöke és Szabó Zsolt, a PM önkormányzati képviselője

Karácsony Gergely elmondta, a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt választási szövetségben készül a jövő évi országgyűlési választásokra, közös jelöltekkel és programmal. Szerinte a változáshoz két dolog kell: jó jelölt és együttműködés. Ennek kapcsán bejelentette, hogy Fejér megye 04-es egyéni választókerületében az ő jelöltjük Szabó Zsolt lesz, aki már hét éve a dunaújvárosi közgyűlés tagja. Azt is mondta róla, hogy ő a legaktívabb ellenzéki jelölt, fiatal, de már tapasztalattal rendelkezik.

Szigetvári Viktor is megerősítette Karácsony Gergelyt, miszerint nincs jobb ellenzéki jelölt Szabó Zsoltnál, aki tisztességgel dolgozik, fellép a helyi ügyekért, és megújulást jelenthet a város életében is.

A két politikus arról is beszélt, hogy szerintük minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet kellene állítani a Fidesz-jelöltjével szemben. Újságírói kérdésre Karácsony Gergely azt mondta, az együttműködéshez közös erkölcsi alapok kellenek, amelyet az LMP-ben és a Momentumban látnak, de a Jobbik Magyarországért Mozgalomban nem, politikájukat még esélyrombolónak is nevezte. Ám szomorúan látják, hogy az LMP és a Momentum megpróbál mind a 106 egyéni kerületben önállóan indulni. Szigetvári Viktor úgy fogalmazott, a Jobbik nélkül is van lehetőség a kormányváltásra. Arról is beszélt, hogy tárgyalásokat folytatnak a DK-val és az MSZP-vel is, de ők mindenképpen ragaszkodnak jelöltjükhöz, Szabó Zsolthoz ebben a választókerületben.

Szabó Zsolt szerint olyan politikára és politikusra van szükség, akik ígéret helyett cselekednek. Együttműködéseket keres civilekkel, civil szervezetekkel, hogy szakmai megoldásokat találhassanak a felmerült problémákra, és ezt folytatná a jövőben is.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.