Dunaújváros Hetilap

"A városfejlesztés meghatározó pillére a kórház"

Molnár Emese - 2017. november 11. 14:48

Színvonalas rendezés és jó hangulat jellemezte a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját.

A rendezvényt immár ötödik alkalommal szervezték meg a Dunaújvárosi Egyetem sportarénájában, amelynek házigazdája dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa volt. Az intézmény bálja mindig egy-egy nemes célt szolgál, a bevételből ezúttal az újszülöttek számára alkalmas újraélesztő- és melegítő asztalt vásárolnak.

Az eseményen jelen voltak a jótékonysági bál fővédnökei, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Cserna Gábor polgármester.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, a városfejlesztés meghatározó pillére a kórház. A jótékonysági bál mára egy olyan közösségi eseménnyé vált, ahol a kórházra figyelő lokálpatrióták, a politikai és civil környezet szereplői, az intézmény szakmai és társadalmi partnerei, a gyógyításban résztvevő munkatársak találkoznak, szót váltanak és jótékonykodnak.

-Önkormányzatunk számára fontos, hogy mi történik a kórházban, milyen koncepciója, milyen jövőképe van az intézménynek, hiszen a városban és a régióban élő, mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen egészségügyi ellátást kapnak. Úgy gondolom, az igényes gyógyító munkának, a betegközpontú gondolkodásmódnak, a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően a Szent Pantaleon Kórház méltán működhet súlyponti kórházként. Büszkék vagyunk arra, hogy 2016-tól tagja az „elit klubnak”, innentől négy éven át a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórházaként működik. Büszkék vagyunk arra is, hogy a legjobbnak bizonyult a városi és kis fővárosi kórházak között, ezért szintén 2016-ban elnyerte a „Kiváló Városi Kórház” elismerést- mondta a polgármester, hozzátéve azt is, hogy az intézmény az elmúlt években tíz uniós pályázat kedvezményezettjeként számos fejlesztést, beruházást valósított meg a központi műtő és diagnosztikai blokk kialakításától, a sürgősségi ellátás fejlesztésén és az eszközbeszerzéseken át egészen a napelemes rendszer telepítéséig.

Dr. Galambos Dénes szerint azért is örömteli ez a rendezvény, mert az egészségügyi szféra minden területéről jelen voltak, orvosok, ápolók, az alapellátásban dolgozók, valamint helyi vállalkozók is. A jó hangulatú este köré pedig egy nemes célt állítottak. Mint mondta, fontos cél, hogy minél több gyermek szülessen, hogy minél többen családot alapítsanak Magyarországon, és ha ez az újszülött melegítő- és újraélesztő asztal beszerzése kis lépésben is, de hozzájárul a célhoz, akkor sikeres volt a rendezvény. 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.