Boszorkányműhely az MMK-ban

Vass Ádám - 2017. november 1. 16:10

A Munkásművelődési Központ évek óta tart a gyerekeknek az őszi szünetben Boszi tábort, amire idén két turnusban, hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken jelentkezhettek az érdeklődők.

A létszám naponta változik, de mind a négy napon több, mint húsz játékos kedvű kisiskolás érkezett az MMK Boszi táborába. A hűvös idő miatt leginkább benti programokkal készültek a szervezők, főleg kézműves foglalkozásokat, ügyességi feladatokat végeznek a kicsik. Minden nap kilenc körül érkeznek, majd a kézműves foglalkozás után ebédelnek és meséket olvasnak, vagy mesefilmet néznek, délután pedig újra kezdődik a játék. Kováts Rózsa, az MMK intézményvezetője elmondta, a gyerekek maguk csinálnak halloweenes lámpákat, szellemfüzért textilből, madárijesztőt, boszorkányos sárkányt, üvegfestést és hasonlókat. Pénteken egy nagyobb, boszorkányos partyra került sor vetélkedőkkel, arcfestéssel, sütikészítéssel és játékokkal. Mint mondta, sokan nagymamájukkal együtt érkeztek és ketten együtt készítettékk a különleges ajándéktárgyakat, a jó hangulatú alkotásba pedig a végén a szülők is becsatlakoztak és sokszor a négyig tartó tábor ideje után is a legtöbben még maradtak.

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél te is "Okos Gazdi"!

Legyél te is "Okos Gazdi"!

2024. ápr. 10.

Több héten át tartó ingyenes edukációs programsorozatot indított az idén jubiláló Duna Dog Center – míg a kutyaiskola 10., addig az alapítvány az 5. születésnapját ünnepli. Dupla ünnephez rendhagyó sorozat dukál.

Kitart a nyár szerdáig, aztán itt a tavasz!

Kitart a nyár szerdáig, aztán itt a tavasz!

2024. ápr. 08.

Változékony, még a szeszélyesnél is veszélyesebb áprilisi hét áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Úgy tűnik, kedd estig tart a korai nyár, aztán visszaköszön a tavasz – de megfagyni akkor sem fogunk.

DSTV: huszáros bemutató a Vasváriban

DSTV: huszáros bemutató a Vasváriban

2024. ápr. 08.

Még a kardforgatást is gyakorolhatták a Vasvári iskola diákjai, derül ki a DSTV összegzéséből. A pákozdi Katonai Emlékpark Nemzeti Emlékhely munkatársai látogattak az intézménybe az 1848/49-es forradalom és szabadságharc jeles eseményeit és katonai sikereit felidéző bemutatóval. Hangkép.

Már lehet nevezni "Virágos Dunaújvárosért" versenyre

Már lehet nevezni "Virágos Dunaújvárosért" versenyre

2024. ápr. 07.

Jeles jubileumhoz érkezett az önkormányzat városcsinosító közösségi kezdeményezése, nagyon várják a verseny indulóit! Kategóriák, határidő és felhívás itt!

DSTV: tojásvadászat a segítő szolgálatnál

DSTV: tojásvadászat a segítő szolgálatnál

2024. ápr. 07.

Több éves hagyományt folytattak húsvét előtt az Útkeresés Segítő Szolgálatnál, derül ki a DSTV összeállításából. A gyerekes családokat hívták meg játékos délutánra – természetesen a főszereplő a húsvéti nyuszi volt, na meg az ajándékai. Hangkép.

DSTV: Harmatka is ünnepelt

DSTV: Harmatka is ünnepelt

2024. ápr. 06.

Több olyan kezdeményezése is született az MMK-nak, amely az intézmény vendégeinek hétköznapjait és ünnepeit színesíti. A DSTV összeállításának főszereplője Harmatka, az óriás nyuszi, aki a húsvéti időszakban újra kiköltözött a "ház" bejárathoz. Hangkép.

Születésnapját ünnepli a Duna Dog Center

Születésnapját ünnepli a Duna Dog Center

2024. ápr. 05.

A Duna Dog Center munkatársaival és persze főleg kutyáival sok helyen, különböző rendezvényeken is találkozhatunk a városban. Legutóbb a Városházán rendeztek egy előadást a nyomott orrú kutyákról.