Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

Molnár Emese - 2017. november 15. 14:47

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.